Lønbomben sprang i Svendborg

Alle skal kunne se, hvad alle tjener. I hvert fald skal DJ-medlemmer kunne se, hvad andre DJ-medlemmer tjener. Det besluttede medarbejderforeningen på Fyns Amts Avis på sin generalforsamling i oktober.

Det gælder ikke blot personlige tillæg, men også godtgørelse for bestyrelsesarbejde, praktikantvejledertillæg, individuelle tillæg og så videre. Oplysningerne er kun til personligt brug og må ikke komme uden for huset. 30. november blev de offentliggjort. På nogen virkede det som om, der var sprunget en bombe.

En lavtlønnet kvindelig kollega blev så gal over forskellene i de personlige tillæg, at hun nær havde meldt fra til julefrokosten. En anden erfaren kvindelig journalist tog røret, ringede direkte til chefredaktøren og forlangte en lønforhandling. Den finder sted, netop som bladet her udkommer.

De åbne lønlister er resultatet af et ligelønstjek, medarbejderforeningen foretog på DJs opfordring i maj i år. Tjekket viste mindre skævheder og inspirerede til at spille med åbne kort indbyrdes, fortæller Finn Arne Hansen, der er tillidsrepræsentant på Fyns Amts Avis.

 

0 Kommentarer