Løn-drømme til debat

Nogle foretrækker fast løn, andre synes, det kan give mere selv at forhandle sig frem til personlige løndele. Andre igen vil selv vælge mellem ekstra kroner, mere ferie og kortere arbejdstid.

Nogle foretrækker fast løn, andre synes, det kan give mere selv at forhandle sig frem til personlige løndele. Andre igen vil selv vælge mellem ekstra kroner, mere ferie og kortere arbejdstid. Snart skal Dansk Journalistforbund forhandle overenskomster på DR, TV2 og Fællesoverenskomsten. I slutningen af september var omkring 100 af Journalistforbundets tillidsrepræsentanter samlet for at diskutere de kommende overenskomstforhandlinger.

»Vi skal være meget bevidste, og vi skal være mere offensive og udvikle lønsystemer i forhold til det marked, der er omkring os,« sagde Journalistforbundet formand, Mogens Blicher Bjerregård til tillidsrepræsentanterne.

Både på B.T. og på Ekstra Bladet ligger gennemsnitslønnen på cirka 38.500 kroner plus pension. På DR er den 35.354 kroner. På mediebureauet ncom 30.749 kroner – stadig plus pension. Fordelingen af lønkronerne på de enkelte virksomheder varierer meget. På ncom kan 20 procent af lønnen byttes til andet end lønkroner. Det kan være betaling af privat medlemskontingent, pension, frihed til at nedsætte den ugentlige arbejdstid eller til mere ferie.

0 Kommentarer