Lolland-Falsters Folketidende forringer indbetaling til pension

Det kommer til at koste en typisk medarbejder 1.300 kroner om måneden - eller op til en halv million kroner i løbet af et arbejdsliv - at ledelsen på Lollands-Falsters Folketidende har opsagt husaftale.

Det kommer til at koste en typisk medarbejder 1.300 kroner om måneden – eller op til en halv million kroner i løbet af et arbejdsliv – at ledelsen på Lollands-Falsters Folketidende har opsagt husaftale.

»Medarbejderne ligner nogle, der har spist citron til morgenmad, når de møder på arbejde. De er ikke tilfredse«.
Sådan beskriver Peter Hansen, næstformand og fungerende tillidsmand på Lollands-Falsters Folketidende, stemningen, efter at ledelsen har opsagt husaftalen med den journalistiske medarbejderforening,. Opsigelsen betyder, at DJ-medlemmer selv skal betale en tredjedel af pensionen, som hidtil har været 100 procent firmabetalt.
»Hvis man tjener 30.000 om måneden, koster det 1.290 per måned,« forklarer Peter Hansen.
En af hans yngre kvindelige kolleger har beregnet, at for hende betyder forringelsen, at hun mister en halv million kroner, før hun får på pension.

Sagen er endnu et eksempel på, at mediekrisen forringer løn- og arbejdsforholdene på  mediearbejdspladserne. For nylig måtte medarbejderne på Århus Stiftstidende vinke farvel til to ugers ferie. På Nordjyske har medarbejderne mistet betaling af licens og tilskud til telefon.

Oven i den mistede pension bliver bliver opsigelsesvarslet for medarbejderne på Lolland-Falsters Folketidende også kortere, og medarbejderne mister en række betalte fridage og ekstra ferie.
Ledelsen er ikke interesseret i at forhandle om en ny husaftale, men vil køre efter Fællesoverenskomstens vilkår. Dog vil man gerne videreføre en aftale om fotograferende journalister og om videresalg, og derfor har man indkaldt til forhandlinger torsdag.
»Nu må vi se, hvad der sker til forhandlingerne,« siger Peter Hansen.
Lollands-Falsters Folketidende har allerede været igennem to sparerunder det seneste år.

0 Kommentarer