Lokumsjournalistik og romerlys – fotokonkurrence fra DMJX

Ishockey-kaos på Twitter eller en kvinde på toilettet. Danmarks Medie- og Journalisthøjskole afholder en konkurrence og opfordrer journalister i alle afskygninger til at indsende fotos af "den nye journalistrolle"

Ishockey-kaos på Twitter eller en kvinde på toilettet. Danmarks Medie- og Journalisthøjskole afholder en konkurrence og opfordrer journalister i alle afskygninger til at indsende fotos af "den nye journalistrolle"Fotografen var gået hjem. Det stod 5-2 i ishockey-kampen, som snart var slut. Vinklen var lagt og resultatet sikkert.

Men med kun fire minutter tilbage valgte en gruppe fans at tænde romerlys, og det fik brandalarmen i salen til at gå i gang. Samtlige 4.000 tilskuere måtte evakueres, heriblandt også den udsendte journalist fra JydskeVestkysten. 

Men hvad gør man, når fotografen er gået hjem? Man tager billeder med sin mobiltelefon og smider dem på sin Twitter-profil – der er forbundet med avisens sportsforside på nettet, så billederne af romerlys ryger direkte på nettet.

Historien er en af dem, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har fået ind de seneste uger. Skolen afholder en fotokonkurrence, der skal dokumentere journalisters nye rolle. Billederne behøver ikke være af høj kvalitet, men de skal have et budskab i forhold til journalistfagets udvikling.

Eksemplet ovenfor er et af de indsendte bud. Et andet er fra en kvindelig journalist, der primært skriver gossip-stof. Hun mener selv, det kan kaldes "lokumsjournalistik", fordi hun tror, mange læser det, når de er på toilettet.

"Udfordringen for mig ligger ikke i det journalistiske arbejde, men i det kommercielle arbejde med at drive en virksomhed. Jeg ville ikke ane, hvordan jeg skulle skrue en hård nyhed sammen til et dagblad, hvis jeg blev bedt om det," skriver hun i følgeteksten til sit foto. Det viser en stak magasiner og et sæt ben fra en kvinde, der er på toilettet.

Hvis du har et bud på et foto, der kan illustrere journalisters nye rolle, så er fristen for at deltage i konkurrencen 7. december.

Du kan læse mere om reglerne på DMJX' hjemmeside her

2 Kommentarer

Leif Richter
30. NOVEMBER 2012
Krab-Johansen sladder er rent sludder

I sin klumme "Det sladrer chefredaktørerne om" på bagsiden af Børsen gør avisens ansv. chefredaktør Anders Krab-Johansen det til ugens vigtigste begivenhed i JP/Politikens Hus, at Jan Kjærgaard stopper på Ekstra Bladet.

Det er ikke sladder, Krab-Johansen bringer til torvs. Det er rent sludder.

Jan Kjærgaard lavede som bekendt en Kurt Larsen, da han hævdede, at tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens spindoktor Peter Arnfeldt tilbød ham oplysninger i Helle Thorning-Schmidt mands skattesag. En afsløring, som BT i sidste ende løb med.

Nu bruger Børsens ansv. chefredaktør Kjærgaards afgang til at sladrer om, at det "For Ekstra Bladet må være så god en nyhed, at kilderne nu igen tør tale med bladets journalister".

Hallo! Er Krab-Johansen naiv? Eller har den tidligere oplæser endnu ikke fundet ud af, hvad en ansv. chefredaktør laver?

Enhver med bare en smule kendskab til arbejdsgangen på en avis - jeg har næsten 35 års erfaring fra Ekstra Bladet - ved, at en journalist på gulvet ikke træffer beslutningen om at bryde den for rigtige journalister hellige kildebeskyttelse og offentliggøre kildens navn.

Nåj, ja. Måske journalisterne på Børsen aflaster den ansv. chefredaktør ved at træffe vigtige beslutninger?

Sådan er det ikke på Ekstra Bladet, hvor intet er for småt for bladets ansv. chefredaktør Poul Madsen. Han blander sig i alt. Og det ofte med uoprettelige konsekvenser til følge.

Så ingen, heller ikke Krab-Johansen, skal sladrer til mig om, at det var Jan Kjærgaard, der traf beslutningen om at afsløre Peter Arnfeldt. Og at kildebeskyttelsen med Kjærgaards afgang er genindført på Ekstra Bladet.

Jan Kjærgaard har allerede for længst proklameret, at det var Poul Madsen, der beordrede ham til at skaffe Stephen Kinnocks skattepapirer. Så jeg vil ikke kalde det for sludder, hvis Poul Madsen også traf beslutningen til at bringe afsløringen af Peter Anfeldt.

Så i modsætning til Krab-Johansen må jeg advare mod at gå til Ekstra Bladet med sprængfarlige oplysninger.

Bladets ansv. chefredaktør hedder jo stadig Poul Madsen, selv om han har utrolig travlt ved håndvasken, mens hans ser sig i spejlet og messer "det er et opgør med spindoktorerne, det er et opgør med spin....".

Gu' ved hvor længe formanden for JP/Politikens Hus Jørgen Ejbøl og resten af bestyrelsen for altid lader Poul Madsen stå uden for døren.

Til orientering: Børsen har afvist at bringe et indlæg om ovenstående.

   

Markus Lund
30. NOVEMBER 2012
Re: Lokumsjournalistik og romerlys - fotokonkurrence fra DMJX
Hold kæft, hvor er det bare dumt at tænde romerlys indenfor! Nej, nej nej... det er jo det rene idioti. brug i det mindste cold flares, hvis I har behov for at blære jer med jeres hooliganisme