Lokumsjournalistik og romerlys – fotokonkurrence fra DMJX

Ishockey-kaos på Twitter eller en kvinde på toilettet. Danmarks Medie- og Journalisthøjskole afholder en konkurrence og opfordrer journalister i alle afskygninger til at indsende fotos af "den nye journalistrolle"

Ishockey-kaos på Twitter eller en kvinde på toilettet. Danmarks Medie- og Journalisthøjskole afholder en konkurrence og opfordrer journalister i alle afskygninger til at indsende fotos af "den nye journalistrolle"Fotografen var gået hjem. Det stod 5-2 i ishockey-kampen, som snart var slut. Vinklen var lagt og resultatet sikkert.

Men med kun fire minutter tilbage valgte en gruppe fans at tænde romerlys, og det fik brandalarmen i salen til at gå i gang. Samtlige 4.000 tilskuere måtte evakueres, heriblandt også den udsendte journalist fra JydskeVestkysten. 

Men hvad gør man, når fotografen er gået hjem? Man tager billeder med sin mobiltelefon og smider dem på sin Twitter-profil – der er forbundet med avisens sportsforside på nettet, så billederne af romerlys ryger direkte på nettet.

Historien er en af dem, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har fået ind de seneste uger. Skolen afholder en fotokonkurrence, der skal dokumentere journalisters nye rolle. Billederne behøver ikke være af høj kvalitet, men de skal have et budskab i forhold til journalistfagets udvikling.

Eksemplet ovenfor er et af de indsendte bud. Et andet er fra en kvindelig journalist, der primært skriver gossip-stof. Hun mener selv, det kan kaldes "lokumsjournalistik", fordi hun tror, mange læser det, når de er på toilettet.

"Udfordringen for mig ligger ikke i det journalistiske arbejde, men i det kommercielle arbejde med at drive en virksomhed. Jeg ville ikke ane, hvordan jeg skulle skrue en hård nyhed sammen til et dagblad, hvis jeg blev bedt om det," skriver hun i følgeteksten til sit foto. Det viser en stak magasiner og et sæt ben fra en kvinde, der er på toilettet.

Hvis du har et bud på et foto, der kan illustrere journalisters nye rolle, så er fristen for at deltage i konkurrencen 7. december.

Du kan læse mere om reglerne på DMJX' hjemmeside her