Løkkes spindoktor holdt møder om skattesag

Lars Løkke Rasmussens særlige rådgiver Mikael Børsting mødtes med Skatteministerens spindoktor for at snakke om Helle Thorning-Schmidts skattesag..

Lars Løkke Rasmussens særlige rådgiver Mikael Børsting mødtes med Skatteministerens spindoktor for at snakke om Helle Thorning-Schmidts skattesag..

I ugerne før afgørelsen af Helle Thorning-Schmidts skattesag, gik en af Lars Løkkes tætteste rådgiver Mikael Børsting til møder med Skatteminister Troels Lund Poulsens nu politianmeldte spindoktor Peter Arnfeldt for at diskutere sagen. Det skriver Berlingske.dk.

»Vi har jo haft vores møder, og vi har sikkert vendt de sager, som har kørt i pressen i forhold til skatteeksperter, som har udtalt dit, dut og dat i forhold til skattesagen. Det var en offentlig sag i Venstre, og det må jeg selvfølgelig også stå ved. Vi kørte den sag, fordi vi syntes, at det var en sag,« siger Mikael Børsting til Berlingske.dk.

Mikael Børsting var dengang var pressechef i Venstre og har blandt andet stået i baggrunden, når Venstres daværende politiske ordfører Peter Christensen angreb Helle Thorning-Schmidt for at lave skattemanipulation. Men Mikael Børsting understreger over for Berlingske, at han aldrig har talt med Peter Arnfred om personfølsomme oplysninger.

Problemet med disse møder er Peter Arnfeldts sammenblandede roller, siger ekspert i forvaltningsret Claus Haagen Jensen til Berlingske.dk.

»Skatteloven siger, at skatteministeren ikke må blande sig i konkrete skattesager. Arnfeldt var jo ministerens mand, og derfor burde han også afholde sig fra at mødes med Venstres pressechef om sagen. Det er en sammenblanding af en skatteafgørelse og almene politiske hensyn, hvor det for Venstre gjaldt om, at oppositionens leder tog sig dårlig ud,« siger Claus Haagen Jensen.

0 Kommentarer