Lokalmedier i ny praktikant-offensiv på skolerne

For første gang holder en række lokale medier fælles Åbent Hus på journalistuddannelserne. Jeg har mødt lige så mange studerende på to timer, som vi har mødt de sidste fem år til sammen, siger praktikvejleder fra Dagbladet Holstebro-Struer til Journalisten.dk.

For første gang holder en række lokale medier fælles Åbent Hus på journalistuddannelserne. Jeg har mødt lige så mange studerende på to timer, som vi har mødt de sidste fem år til sammen, siger praktikvejleder fra Dagbladet Holstebro-Struer til Journalisten.dk.I denne uge holder det danske medielandskab Åbent Hus for de studerende, der skal i praktik. Men det er en gammelkendt sag, at lokalmedier, der ligger langt fra de største byer, har svært ved at lokke de studerende forbi i løbet af ugen.

Derfor har en række lokale medier i samspil med Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) og Syddansk Universitet (SDU) i år opfundet en ny løsning: Medierne har sluttet sig sammen og holdt fælles Åbent Hus på de to uddannelsessteder i stedet for.

Derfor havde SDU et særligt Åbent Hus-arrangement på universitetet for et par uger siden. Og i tirsdags blev arrangementet holdt på DMJX.

Morten Strægaard er journalist og praktikvejleder på Dagbladet Holstebro-Struer. Han kalder initiativet en "stor succes".

"Flere af os medier, der ligger ude i oplandet og væk fra de store byer, har det svært i Åbent Hus-ugen. Det er meget nemmere for praktikanterne at nå flere medier i Århus eller i København. Derfor har vi også en fornemmelse af, at de få besøg ikke skyldes, at vi er så kedelige, men at det er svært at få passet ind i en hektisk uge," siger han.

I tirsdags var Morten Strægaard med ude på DMJX. Arrangementet foregik i skolens lille auditorium, hvor hvert medie fik stillet et bord til rådighed. Så kom de studerende rundt og talte med de enkelte mediers repræsentanter over et par timer.

Da Dagbladet Holstebro-Struer er en del af Midtjyske Medier, sad Morten Strægaard sammen med en kollega fra Dagbladet Ringkøbing-Skjern og én fra fællesredaktionen.

"Det var lidt messeagtigt, hvor vi så at sige havde hver vores stand. Vi havde vores praktikopslag og et par aviser med, og så havde vi inviteret to tidligere praktikanter, der kunne fortælle lidt om, hvordan det havde været," fortæller han.

En af dem var Jonas Vester, der som praktikant på Dagbladet Ringkøbing-Skjern vandt Kravling-prisen 2010.

Morten Strægaard synes, initiativet lykkedes.

"Der var så mange studerende, at man nærmest ikke kunne holde styr på det, men umiddelbart nåede jeg at tale med 15-20 stykker. Det svarer vel til det antal, vi har haft til Åbent Hus de sidste fem år til sammen."

"Der er nogle gange meget snak i krogene om, at de journaliststuderende er kræsne. Jeg tror sådan set bare ikke, de altid ved nok om de muligheder, de har," fortsætter han.

Han roser også uddannelsesstederne for at støtte op om initiativet.

De medier, der har været med, er: Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Dagbladet Holstebro-Struer, Fredericia Dagblad, Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, JydskeVestkysten, Kalundborg Folkeblad, Lolland-Falsters Folketidende, Midtjyllands Avis, Sjællandske Medier og Vejle Amts Folkeblad.

De medier, der ikke var med – har de grund til at være jaloux?

"Det kan jeg da godt forstå, hvis de er. Det er altid rart at få gode muligheder for at møde de studerende. Men jeg tror, man skal være opmærksom på, at vi er nogle medier, der står med nogle helt særlige udfordringer. Hvis vi har en enkelt stilling langt ude i Vestjylland, og DR samtidig holder Åbent Hus for alle deres stillinger på én gang i lokalerne i Århus, så skal man ikke være Einstein for at se, at de nok vinder for langt de fleste. Denne her uge er meget hektisk, og det bliver meget kompakt. Det her er måske vores bedste mulighed for at blive taget i betragtning," siger Morten Strægaard.

0 Kommentarer