lokalmedier

Lokalmedie lukker og slukker

Økonomien er ikke fulgt med, oplyser redaktør og udgiver Mette Trudsø

Lokalmediet Mit Nørrebro har valgt at dreje nøglen om.

Det oplyser redaktør og udgiver Mette Trudsø i en artikel på Mit Nørrebros hjemmeside.

”Det kan synes lidt paradoksalt, for på mange måder har vi sammen skabt en succes, som mange beboere og aktører på Nørrebro (og også inde på Københavns Rådhus) følger med i, regner med og roser højt. Men økonomien er ikke fulgt med,” skriver hun.

For få abonnenter

Det skyldes blandt andet, at etableringsstøtten fra Medienævnet udløb ved årsskiftet, og at der ikke er nok, der har ønsket at støtte initiativet med et medlemskab, oplyser Mette Trudsø:

”Jeg er ked af, at vi ikke kunne overbevise nok mennesker om i flok at løfte Nørrebros eneste uafhængige og 100 % lokalt forankrede medie,” lyder det videre fra Mette Trudsø, der har en fortid hos blandt andre Bonnier, Dansk Røde Kors, Urban og Politiken.

Mediet blev lanceret i februar 2019 og har i alt skrevet 688 artikler. Derudover har mediet også drevet en selvstændig Facebook-side, der har opfordret beboere på Nørrebro til at hjælpe hinanden, og har også haft diverse lokale rabatordninger for abonnenterne.

Lokalmediet har også været i konkurrence med mediet NørrebroLIV, der drives af Jysk Fynske Medier.

NørrebroLIV har for nyligt også introduceret en abonnementsløsning på produktet.

I 2019 bevilgede Medienævnet under Kulturministeriet et tilskud på 536.610 kroner til etableringen og videreførelsen af Mit Nørrebro.

0 Kommentarer