Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:28 10.01.2023 Jakob Albrecht

Lokalmedie fjerner billede af frysende familie i T-shirts og shorts

På Facebook har det vakt forargelse blandt læserne af Sjællandske Medier, at en familie fra Odsherred ikke har råd til at varme deres lejlighed op. For på det det ledsagende billede til artiklen optræder familien nærmest klædt i sommertøj: Shorts og T-shirts.

I kommentarsporet er familien blevet gjort til grin. Hvorfor tager familien ikke bare noget varmt tøj på?

”Tag to uldundertrøjer på samt lange uldunderbukser,” lyder en af kommentarerne.

Det er programmet ’Danmarks Mindste Nyheder’ på 24syv, der første gang tog historien op.

Den er endt med, at Sjællandske Medier har udskiftet billedet med nogle andre fotografier taget samme dag: Moren med sweater på og et billede, hvor man ikke kan se, at faren i familien har shorts på.

Til 24syv siger konstitueret chefredaktør Palle Høj, at det første billede fjernede opmærksomheden fra historien i stedet for at understøtte historien.

”Virkeligheden er redigeret, og hvis man tager 50 billeder, kan man vise mange forskellige ting, og derfor skal vi vælge billeder, der understøtter historien,” siger Palle Høj til 24syv.

Han mener, at det ville være en dårlig idé, hvis fotografen direkte havde opfordret familien til at tage mere tøj på.

Forklaringen på, at familien havde shorts og T-shirts på, da fotografen kom på besøg i lejligheden, var, at forældrene på opfordring fra familiens læge kort forinden havde skruet op for varmen, forklarer Palle Høj.

SENESTE NYT

Flere nyheder