search

Lokale medier skal være lokale

Nogen gange får jeg kaffen galt i halsen, når jeg læser nyheder fra lokale medier.Jeg sidder ved en computer. Drikker lidt lunken kaffe med mælk i.

Nogen gange får jeg kaffen galt i halsen, når jeg læser nyheder fra lokale medier.

Jeg sidder ved en computer. Drikker lidt lunken kaffe med mælk i. Surfer efter nyheder fra Midt- og Vestjylland, og det indebærer en tur gennem de lokale mediers RSS-feeds og tilhørende hjemmesider.

Jeg åbner Google Reader. Begynder fra toppen.

Falder over historien "Mænds ti sex-løgne" fra Viborg Stifts Folkeblad. Bliver nysgerrig: Er det en lokal historie fra Viborg? Måske avisen har spurgt ti lokale mænd. Åbner historien. Bliver skuffet. Den er sakset fra bt.dk, som har historien fra svenske Expressen. Bliv selv skuffet på: http://kortlink.dk/6v9x

Kigger videre. Finder "Er jeg morderen?" fra Dagbladet Holstebro Struer. Åbner historien. Igen skuffet. Den er også sakset fra bt.dk. Der er intet lokalt over historien. Bliv selv skuffet på: http://kortlink.dk/6v9y

Fortsætter min søgen. Finder "Limede mands diller til hans mave" fra Dagbladet Ringkøbing Skjern. Nu havde historien bare at være lokal. Skuffet erkendte jeg, at det var historien ikke handlede om en mand fra hverken Ringkøbing, Skjern eller i det hele taget Danmark. Manden var fra Wisconsin. Bliv selv skuffet på: http://kortlink.dk/6vaq

Hvorfor skal jeg, som læser af lokale dagblade, fodres med halv lunkne nyheder fra ind- og udland? Hvorfor får jeg ikke serveret en buffet af gode lokale historier – uden desperate forsøg på at tjene lidt på bannerannoncerne med genbrug internt i koncernen?

Jeg ved godt, at annoncører smutter, og at journalister bliver fyret. Men, hvis de lokale medier overhovedet skal have skyggen af eksistensberettigelse i fremtiden, skal der satses på de lokale historier.

Herning Folkeblad, det lokale dagblad i Herning og Ikast-Brande kommuner, har et slogan. Måske er det for søgt og enkelt, men det har alligevel noget over sig: "Lokal med vilje."

Det er det, lokale medier skal være fremover. Lokale med vilje.

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen