Lokalavisernes formand: Der er mere luderstof i Nordjyske

Lokalaviserne bruger ikke redaktionel plads på oplysninger, der bør stå i annoncerne. Det gør dagbladene, lyder kritikken.

Lokalaviserne bruger ikke redaktionel plads på oplysninger, der bør stå i annoncerne. Det gør dagbladene, lyder kritikken.

LUDERJOURNALISTIK. Thorkil Christensen, formand for Foreningen af Danske Lokale Ugeaviser og redaktør af Aars Avis, afviser blankt, at de annoncefinansierede lokalaviser generelt er mindre journalistiske end dagbladene.

Han mener, det er omvendt.

»Jeg forklarer altid redaktørerne, at det handler om at lave en god avis fyldt med lokalstof og annoncer. Vi kan ikke skrive om, at den lokale sæbe lugter godt. For mig handler det om at lave et dagblad, der kommer en gang om ugen.«

Thorkil Christensen har været i branchen i 26 år.

»Jeg kan ikke komme i tanke om, at vi en eneste gang har måttet bøje os for en annoncør. Jeg har derimod sagt til den enkelte: I må gå til de lokale dagblade i stedet! Vi skriver ikke, hvad tid Bertel Haarder holder foredrag. Det gør dagbladene. Hvis annoncørerne ønsker den oplysning i avisen, må de betale for det hos os – men ikke hos for eksempel Nordjyske.«

Hos Nordjyske Medier giver redaktionschef Jørgen la-Cour Harbo konkurrenten Thorkil Christensen ret – med modhager.

»Han har ret på den måde, at han jo har økonomisk interesse i ikke at skrive, hvornår noget finder sted. Og vi har omvendt en interesse i at skrive det – det interesser vores læsere. Vi er blandt andet et spejl og fortæller, hvad der sker i livet. Vi skeler ikke til, om vi kan få en annonce ud af det,« siger Jørgen la-Cour Harbo.

»Jamen, de vil jo gerne have annoncerne. De tørster efter dem,« modspiller Thorkil Christensen.

»Og med den strategi har de jo tabt på forhånd.«

Jørgen la-Cour Harbo mener, Nordjyske kun går glip af meget få annoncer.

»Det skeler vi ikke til. Vi vil hellere bringe servicestoffet.«

Thorkil Christensen siger, at der er mange fordomme hos dagbladene om lokalaviserne. Han er selv gammel dagbladsmand og husker endnu, hvordan han blev hånet, da han skiftede.

»De grinede af mig. Der var ikke noget status ved at lave ugeaviser. Det kunne til nød gå at skrive om Aalborg, men Aars – det var ko-stof. Det var så elendigt, som noget kunne være.«

I dag konstaterer han nøgternt, at der ikke længere er tre dagbladsejede ugeaviser omkring Aalborg – men 20.

Jørgen la-Cour Harbo mener omvendt, at kvaliteten af lokalaviserne er stærkt svingende.

»Nogen er meget kommercielle i spalterne, andre er det ikke. Og derfor er det vigtigt, at vi på dagbladene bliver ved med at fastholde det redigerede stof – og ikke skeler til, om der er annoncer i det.« /

1 Kommentar

Michael Nielsen
2. APRIL 2011
Re: Lokalavisernes formand: Der er mere luderstof i Nordjyske

Så skulle han læse Holbæk Amts Venstreblads ugepamplet : By & Land - det er luder"journalistik" fra forside til bagside. Sjovt nok har alle omtalte butikker/virksomheder også en annonce i "avisen".