Lokalaviser indfører betaling på nettet

Norske lokalaviser indfører betalingsmur om dele af det journalistiske indhold. »Vi ønsker, at folk skal betale for det arbejde, vi udfører,« siger redaktør.

Norske lokalaviser indfører betalingsmur om dele af det journalistiske indhold. »Vi ønsker, at folk skal betale for det arbejde, vi udfører,« siger redaktør.Svalbardposten og Saltenposten har valgt at indføre betaling for journalistisk indhold på nettet. Det skriver journalisten.no.

Ansvarshavende redaktør på Svalbardposten Birger Amundsen forklarer, at omlægningen skyldes, at salget af papiraviser falder. Derfor lægges alt indhold nu på nettet, og dele af det vil kræve betaling.

»Vi ønsker, at folk skal betale for det arbejde, vi udfører,« siger Birger Amundsen til journalisten.no.

Han understreger dog, at almene nyheder forsat er gratis, så avisen kan leve op til sit samfundsansvar:

»Når beboere hører helikopteren om natten skal de kunne læse på Svalbardposten hvorfor. Eller om eftersøgninger, nødsituationer og fortløbende nyheder,« siger Birger Amundsen til journalisten.no.

Året 2012 har budt på betalingsmure på nyhedssites verden over. I Danmark er der ligeledes blevet varslet eller indført betaling på adskillige dagblades internetsider, men erfaringer med betalingsmure i England tegner ikke godt.

I Norge har Saltenposten indført betaling på nettet for langt størstedelen af deres indhold på nettet, efter at de har oplevet faldende oplag sidste år.

De har indtil videre haft succes med at lægge det meste af deres journalistiske indhold på nettet og give nye læsere en gratis prøveperiode på 14 dage.

»Vi ser, at vi har solgt en god del abonnementer den sidste tid som følge af dette,« siger administrerende direktør Geir Olsen til journalisten.no.
 

0 Kommentarer