LOKAL NEDRUSTNING

Jyllands-Posten har lukket fire egnsredaktioner og skærer i bemandingen på flere andre. »Lokaljournalistikken er død i landsavisen« siger chefredaktør Ulrik Haagerup.

Jyllands-Posten har lukket fire egnsredaktioner og skærer i bemandingen på flere andre. »Lokaljournalistikken er død i landsavisen« siger chefredaktør Ulrik Haagerup.

Det er ikke mere end fire år siden, at Jyllands-Posten kørte kampagner, hvor avisen brystede sig af at være den avis med flest redaktioner ude i landet.
Nu er tonen en anden.
»Der skal ikke længere være lokaljournalistik i Jyllands-Posten«, siger chefredaktør Ulrik Haagerup.
Det har betydet nedlæggelse af redaktionerne i Hillerød, Næstved, Viborg og Esbjerg.
»Nu laver vi kun lokaljournalistik i København og Viby, hvor vi udkommer med vores to tillæg,« siger Ulrik Haagerup.
Men der er ikke kun færre egnsredaktioner. Bemandingen på de resterende er også beskåret.
I Kolding skal der for eksempel nu kun sidde to mod før fem mand. Og medarbejderne har desuden fået faste områder, som for eksempel miljø og socialstof, de skal skrive om til landsavisen.
»Avisen er ikke længere den samme. Jyllands-Posten har ændret karakter fra at være en regionalavis, hvor vi konkurrerede med aviser som Aalborg Stiftstidende, til at være en landsavis. Derfor koncentrerer vi kræfterne,« siger Ulrik Haagerup.
Planen er dog ikke helt at udrydde egnsredaktionerne rundt i landet. Tilbage skal være redaktioner i Kolding, Herning, Ålborg og Odense.
Men kræfterne bliver lagt i de to tillæg JP-Århus og JP-København, der beskæftiger sig intensivt med Danmarks to største byer. Og hvor den såkaldte aviskrig også foregår.
»Det er slut med historier fra Esbjerg, hvor det kun er folk fra Esbjerg, der synes, det er interessant. Vi vil stadig gerne have historier fra Esbjerg, de skal bare også interessere resten af landet,« siger Ulrik Haagerup. Han understreger, at også et ønske om at lave større og mere inspirerende redaktionelle miljøer har ligget bag beslutningen.
Men det kan den tidligere tillidsmand for egnsredaktionerne, Jette Warrer Knudsen, ikke forstå.
»Når de har skåret i bemandingen på de sidste fire redaktioner, så bliver det jo ikke meget mere inspirerende dér. Men jeg synes, det er synd for avisen, at man nedlægger redaktionerne. Vi har aldrig lavet historier om Esbjerg, kun for folk fra Esbjerg. Nu mister JP kontaktfladen i byen, fordi avisen ikke har et kontor mere. Dermed går læserne glip af historier, og jeg mener, at JP bliver en dårligere avis,« siger Jette Warrer Knudsen. Hun stoppede på avisen 1. marts efter 10 år som JP-medarbejder og otte år på lokalredaktionen i Esbjerg.
Ulrik Haagerup mener ikke, at avisen bliver dårligere af, at der bliver prioriteret anderledes.
»Så ville vi ikke turde gøre det. Jeg mener, at vi bliver en bedre landsavis. Men det er klart, at kunne man placere en journalist på hvert et gadehjørne, ville man få flere historier.«

 

0 Kommentarer