Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:11 30.06.2023 Sandra Kaarsgaard

Løn-skandale koster irsk public service-direktør jobbet

Løn-skandale koster irsk public service-direktør jobbet

Historien om skjulte udbetalinger er tophistorie i de irske medier. Cathal Mcnaughton/Reuters/Ritzau Scanpix

Irlands public service-medie RTÉ har suspenderet generaldirektør Dee Forbes og taget radio- og tv-vært Ryan Tubridy af fladen. Begge dele er sket, efter det er blevet afsløret, at Ryan Tubridy er blevet betalt 345.000 euro – svarende til omkring 2,5 millioner kroner – i skjulte betalinger udover sin løn siden 2017.

Det kunne flere irske medier bringe allerede i sidste uge.

Sagen om de skjulte betalinger har haft en række konsekvenser.

Blandt andet er den politiske diskussion om RTÉ’s finansiering sat på pause og en række af sagens hovedpersoner, herunder den konstituerede generaldirektør Adrian Lynch, RTÉ’s bestyrelse og centrale RTÉ-direktører, har i denne uge været indkaldt til møder med Public Accounts– og medieudvalget i det irske parlament. Samtidig har mere end 200 medarbejdere fra RTÉ demonstreret foran RTÉ’s hovedkvarter tirsdag den 27. juni over både lønforhold, lønnedskæringer og sagens påvirkning af befolkningens tillid til husets journalistik.

Til udvalgsmøderne lyder det både, at den nu tidligere generaldirektør Dee Forbes bærer ansvaret for de skjulte udbetalinger, og at en af de første opgaver for den nye generaldirektør vil blive at omstrukturere i RTÉ’s ledelse, bestyrelse, arbejdsgange og kultur. Dee Forbes selv var ikke mødt op til møderne af helbredsmæssige årsager.

Mandag indgav Dee Forbes sin opsigelse til RTÉ’s bestyrelse. Hun bliver efterfulgt af Kevin Bakhurst, der officielt starter i jobbet den 15. juli.

SENESTE NYT

Flere nyheder