Lobbykrig

STØTTE. Det Berlingske Officin og JP/Politikens Hus vil opsøge politikere for at få hjælp i den kommende aviskrig, erfarer Journalisten.

STØTTE. Det Berlingske Officin og JP/Politikens Hus vil opsøge politikere for at få hjælp i den kommende aviskrig, erfarer Journalisten.

Bladhusene vil argumentere for, at PostDanmarks unikke samarbejde med Nyhedsavisen om distribution i et nyt fælles selskab skal bremses. Der er tale om unfair konkurrence med statsmidler, fordi det nye selskab ikke vil omdele aviser fra JP/Politikens Hus og Det Berlingske Officin, mener de. Ledelserne i de to avishuse peger på, at man fra politisk hold med den ene hånd støtter den danske dagspresse direkte og indirekte med milliarder, mens distributionssamarbejdet kan koste hele avisbranchen dyrt.

Samtidig har Danske Dagblades Forening, DDF, protesteret til Konkurrencestyrelsen. Det nye
fælles selskab vil kunne 'skade hele dagblads-
branchen ved at tilbyde Nyhedsavisen urimeligt gunstige konkurrencevilkår', lyder det i et høringssvar.

Svaret pinder ud, hvorfor aftalen med postvæsenet er et scoop for Nyhedsavisen. DDF frygter, at Nyhedsavisen får gratis adgang til nøgler til tusindvis af ejendomme, lokaler, kørsel og vognmandsdistribution samt en database, der præcist angiver, hvor hver enkelt dansker ønsker at modtage sin post. Dagbladene kræver derfor en klar adskillelse mellem det nye fælles selskab og PostDanmark.

De konservatives medieordfører, Carina Christensen, har allerede tilkendegivet, at hun ønsker en stor høring, hvor branchen og politikerne sammen kan diskutere situationen.

»Det er interessant og positivt, at politikerne interesserer sig for vores situation, så vi kommer, når de kalder,« siger direktør Ebbe Dal fra DDF.

– Har I allerede talt med politikerne om sagen?

»Det tilhører privatlivets fred,« siger Ebbe Dal.

Chefredaktør for Nyhedsavisen David Trads svarer, at »bladhusene nu går rundt og klynker, selv om de er et af de mest statsstøttede erhverv i kongeriget.«

 

0 Kommentarer