LO spytter penge i Nyhedsavisens gamle hjemmeside

Afløseren for Aktuelt er fundet. Avisen.dk skal fremover skrive om fagbevægelsens grundværdier, når LO bliver medejer af Nyhedsavisens tidligere hjemmeside.

Afløseren for Aktuelt er fundet. Avisen.dk skal fremover skrive om fagbevægelsens grundværdier, når LO bliver medejer af Nyhedsavisens tidligere hjemmeside.

Fagforbundet LO vil ifølge Berlingske Business ansætte 12 journalister og skyde op til 10 millioner kroner i Nyhedsavisens gamle hjemmeside, Avisen.dk. Dermed kommer LO til at eje Avisen.dk sammen med Danmarks største internetudbyder, Freeway.
»Ambitionen om at lave en gratis netavis har vi haft, lige siden Aktuelt lukkede. Men det er først nu, at tidspunktet er til det. Et stigende antal LO-medlemmer læser nyheder på nettet, og vores analyser viser, at der er et hul i markedet, når det gælder om at prioritere historier om arbejdsliv med udgangspunkt i centrum-venstre-politiske værdier,« siger Bjarne Salomonsen, direktør i A-pressen A/S, til Berlingske Business.

Ifølge LO's formand Harald Børsting har fagforbundet valgt at kaste sig ud i netavis-markedet for at øge fokus på lønmodtagernes arbejdsliv og fagbevægelsens grundværdier. Han siger til Berlingske Business, at journalisterne på Avisen.dk ikke skal skrive med ført pen, og han vil ikke forhindre medarbejderne i at skrive kritisk om fagbevægelsen – selv om det nok ikke bliver deres primære opgave.

Kombinationen af LO og Freeway, der blandt andet ejer børnesitet Arto.dk, lyder umiddelbart som en spøjs og umage konstellation. Men Berlingskes journalist forsikrer over for Journalisten.dk, at der ikke er tale om en aprilsnar.

LO lukkede Aktuelt i 2001 på grund af faldende læsertal. LO ejer i dag 80 procent af A-pressen, der blandt andet driver nyhedsbureauet Newspaq. Siden 2005 har A-pressen ejet 24,5 procent af gratis-avisen metroXpress. Det er endnu ikke afgjort, om Ugebrevet A4 skal samarbejde med Avisen.dk.
Der er ifølge Journalisten.dk's oplysninger ikke blevet ansat journalister på sitet endnu.

 

1 Kommentar

Niels Krogh Søndergaard
1. APRIL 2009
Re: LO spytter penge i Nyhedsavisens gamle hjemmeside

Lige nu kan jeg ikke få armene ned over dette potentielt rigtigt spændende projekt, men lad os se...

1) om det bliver noget folk gider at læse? Man skal huske at eb.dk og pol.dk stadig forbliver gratis, men har større redaktionelle ressourcer, 

2) om der kommer originale nyheder i en høj kvalitet på avisen.dk

og

3) om avisen.dk mister sin (i forvejen relativt lave)  troværdighed, fordi nyhederne enten bliver sovset ind i Freeways eller LO's markedsstrategi.