Lise Bondesen ny chefredaktør på avisen.dk og Ugebrevet A4

Lise Bondesen vil som ny chefredaktør og direktør på avisen.dk og Ugebrevet A4 styrke indsatsen på sociale medier. Redaktionen kommer til at dække Se og Hør-sagen - som hun er sigtet i - uden om hende: »Vi skal dække sagen som alle andre medier, og jeg skal intet have med det at gøre. Jeg er inhabil«

Lise Bondesen er ny chefredaktør og direktør på avisen.dk og Ugebrevet A4. Hun har været konstitueret chefredaktør, siden Rasmus Emborg stoppede tidligere på året.

»Jeg synes, vi har et kanonvigtigt produkt. Vi er stort set det eneste medie, der henvender sig så rent til lønmodtagerne og beskæftiger os med arbejdslivet og dem, der står uden for arbejdsmarkedet. Jeg har en dygtig redaktion. Opgaven bliver at udvikle vores historier endnu mere og gøre det på en måde, der spiller på de digitale platforme,« siger Lise Bondesen til Journalisten.

Lise Bondesen kom til avisen.dk i efteråret 2014. Hun stoppede på Ekstra Bladet i maj 2014, da det kom frem, at hun var involveret i Se og Hør-sagen. Lise Bondesen havde som nyhedschef på Se og Hør kendt til den såkaldte ”tys tys”-kilde, som solgte oplysninger til bladet om kendtes brug af kreditkort. Lise Bondesen valgte selv at stå frem i Ekstra Bladet med sin version af forløbet, hvor hun åbent erkendte, at det var en fejl at bruge ”tys-tys”-kilden.

Lise Bondesen understreger over for Journalisten, at hun ikke kommer til at blande sig i avisen.dk og Ugebrevet A4's dækning af Se og Hør-sagen.

»Jeg forventer, at der kommer en sag på et tidspunkt. Det er klart, at jeg ville foretrække, at den blev afsluttet hurtigst muligt, det har varet over to år. Hvad vi gør konkret, når der kommer en sag, det finder vi ud af, når vi kommer dertil. Men det er klart, at vi skal dække sagen som alle andre medier, og jeg skal intet have med det at gøre. Jeg er inhabil. Det overlader jeg til de dygtige kolleger på redaktionen.«

Tættere samarbejde mellem de to medier

Lise Bondesen har i sin tid hos avisen.dk både været redaktør for sociale medier, nyhedsredaktør og nu senest konstitueret chefredaktør. En af hendes vigtigste opgaver bliver at styrke de to netmedier digitalt, ikke mindst på sociale medier.

»Vi skal dyrke vores tilstedeværelse på sociale medier, hvor danskerne også er. Det betyder ikke, at vi skal lave clickbait, men vi skal nå danskerne med interessante historier og gerne udfordre dem en gang imellem.«

Redaktionerne på avisen.dk og Ugebrevet A4 blev i 2014 lagt sammen. De to netmedier har meget forskelligt fokus, men vil komme til at arbejde tættere sammen.

»Man kan godt blive bedre til at spille sammen på de to platforme, for eksempel ved at være konkret og nærværende på avisen.dk og male mere med den brede pensel på Ugebrevet A4. Det kommer vi til at kigge mere på,« siger Lise Bondesen.

Hun understreger dog, at læserskaren stadig er meget forskellig på de to medier:

»På avisen.dk henvender vi os til den almindelige dansker: Lønmodtageren, efterlønneren, den ledige. På Ugebrevet A4 er målgruppen meningsdannere, fagfolk og politikere, og her er en lang tradition for databåren undersøgende journalistik.«

Forventer underskud i 2016

Lise Bondesen tiltræder 1. juni. Den redaktionelle ledelse tæller derudover ledende redaktionschef og udviklingschef Søren Lauridsen samt redaktionschef på Ugebrevet A4 Henrik Bay. Lise Bondesen skal nu finde en ny redaktionschef til avisen.dk.

I kom ud af sidste år med et millionunderskud. Hvordan ser bundlinjen ud, når 2016 slutter med dig som chef?

»Jeg er ikke jubeloptimist. Jeg ved godt, hvilket hårdt marked vi befinder os i, det ved alle digitale nyhedsmedier. Annoncepriserne falder, og sociale medier som Facebook styrer ekstremt meget. Jeg ville være ked af at spå, men jeg håber, at det går i den rigtige retning,« siger Lise Bondesen.

Så plus på bundlinjen i 2016 er for optimistisk?

»Ja. Men der vil være pil opad.«

0 Kommentarer