Lisbeth kritiserer Tøger: “Politiken er blevet et politisk parti”

Dagbladet Politikens aktivistiske linje med ansættelse af afviste asylanansøgere får drøje hug af chefredaktør for Berlingske Tidende Lisbeth Knudsen. I dagens blog skriver hun drillende: "Politiken fusioneret med kendt avis". 

Dagbladet Politikens aktivistiske linje med ansættelse af afviste asylanansøgere får drøje hug af chefredaktør for Berlingske Tidende Lisbeth Knudsen. I dagens blog skriver hun drillende: "Politiken fusioneret med kendt avis". 

En frontal kamp mellem dagbladene Politiken og Berlingske Tidende synes i øjeblikket at manifestere sig på øverste chefredaktør-niveau.

For få uger siden forudsagde Tøger Seidenfaden, at hele Berlingske Media kunne kollapse.

I dagens udgave af Berlingske Tidende skyder Lisbeth Knudsen skarpt tilbage og angriber drillende ironisk Politikens redaktionelle linje:

I sit blogindlæg "Politiken fusioneret med kendt avis" konkluderer hun blandt andet, at den seneste aktivistiske linje får Politiken til at minde om et politisk parti.

"Danmark har fået et nyt politisk parti. Det stiller ikke op til hverken kommunalvalget eller næste folketingsvalg. Dets politik er populistiske enkeltsager tilsat centrum-venstre-humanitært tilsnit, og det agerer som opsamlingssted for borgere, der er af den ene eller anden grund er vrede over den gældende lovgivning eller hvad et politisk flertal måtte mene," indleder Lisbeth Knudsen, hvorefter hun kommer med skarpe hug til Tøger Seidenfaden – dog uden en eneste gang at nævne hans navn.

I stedet taler hun om "en karismatisk leder", som hun mener beskylder "enhver modstander for ikke at have forstået noget som helst".

Hun fremhæver både Politikens ulovlige kopiering af Jæger-bogen samt det seneste projekt med ansættelse af de afviste asylansøgere og skriver herom:

"Dagbladet Politiken har med sin seneste aktion sat sin journalistiske uafhængighed og integritet ud af kraft. Det er blevet en markedsføringsmaskine for partiet Politiken."

Samtidig rejser hun tvivl om, hvorvidt Politiken nu er i stand til at skrive kritisk om anvendelsen af indsamlingsmidlerne til partiet Politikens Irak Center, og hvorvidt Politiken vil være i stand til at skrive kritisk om den afviste asylansøger, som avisen nu selv har ansat.

Lisbeth Knudsen lader tydeligt skinne igennem, at hun ikke anser det for muligt for Politiken at bedrive kritisk journalistik og slutter derfor af med følgende opfordring:

"Partiet Politiken bør tage skriftet fuldt ud og stille op til næste valg."

Læs hele hendes blog her, som tilsyneladende falder i god jord blandt flere af læserne af Berlingske.dk. Men enkelte påpeger samtidig, at Berlingske Media "bestemt ikke en fri og uafhængig avis, men derimod ejet af kapitalfonden Mecom Group, der er noteret på London Stock Exchange".

Ligeledes hedder det i en anden af de foreløbig godt 25 kommentarer: "Politikens journalistiske uafhængighed er jeg ikke bekymret for, og der bliver ikke de store problemer med at holde tungen lige i munden. Berlingske Tidendes journalistiske uafhængighed bekymrer mig mere og burde også bekymre Lisbeth Knudsen."

Andre peger dog på, at Berlingske Tidende både er uafhængig og kritisk:

"Berlingske Tidende er uafhængig af partipolitik og er mildest talt ikke tilbageholdende med endog meget skarp kritik af den borgerlige regering og borgerlige politikere. Berlingske Tidende har også vist, at avisen også bevarer sin journalistiske integritet over for avisens ejere," skriver en læser.

1 Kommentar

Henrik Lind Jørgensen
15. NOVEMBER 2009
Re: "Politiken er blevet et politisk parti"

Det er meget morsomt, at Tøger og Lisbeth driller hinanden med det ene eller det andet, og de må hjertens gerne fortsætte (eventuelt i Danske Dagblades Forening, hvor chefredaktørerne næppe har andet andet tænke på) men lad os lige starte med at snuppe den generelle mediestøtte fra de børsnoterede avis-selskaber og Politiken-partierne.

I øvrigt tror jeg, Lisbeth Knudsen er mega-misundelig over, hvis det lykkes Politiken at indsamle penge til Irak-initiativet. Jeg forudser allerede nu, at Lisbeth begynder en indsamling til næste måneds husleje i Pilestræde eller til Mongomerys nye jakkesæt (hvis han da ikke får det lappet hos en skrædder).