Lisbeth Knudsen: Utroværdig plan

Koncernchef for Det Berlingske Officin, Lisbeth Knudsen, betegner Nyhedsavisens budgetter og regnestykker for »utroværdige«. Hun tvivler på projektet og henviser til fortroligt investeringsmateriale.

Koncernchef for Det Berlingske Officin, Lisbeth Knudsen, betegner Nyhedsavisens budgetter og regnestykker for »utroværdige«. Hun tvivler på projektet og henviser til fortroligt investeringsmateriale.Både medieeksperter, JP/Politikens Hus samt flere mediabureauer har allerede udtalt sig stærkt skeptisk over for Nyhedsavisens økonomiske planer for 2008 og salget i går til Skype-investor Morten Lund. Nu følger koncernchef for Det Berlingske Officin Lisbeth Knudsen trop og advarer direkte om at tro, at Nyhedsavisens problemer nu er løst.

»Det er jeg ikke så sikker på,« siger hun med henvisning til fortroligt investeringsmateriale, som Berlingske Business i går kom i besiddelse af, og som for første gang giver offentligheden kendskab til økonomien og regnestykket bag Nyhedsavisen.

Ifølge materialet »Overview of Dagsbrun Media«, der er henvendt til mulige investorer, har Nyhedsavisen alene i 2007 et underskud på 420 millioner kroner, og avisen vil ifølge forudsigelserne tabe tæt på 700 millioner kroner, før det forventede break even nås i november 2008.

Samtidig taber Nyhedsavisen fortsat ca. 1.5 millioner kroner dagligt, siger tidligere Carat-direktør og medieekspert Henrik Abraham til Journalisten.dk.

Oveni kommer, at Nyhedsavisen har brug for yderligere kapital end de 406 millioner kroner, som Dagsbrun Media har fået til at drive Nyhedsavisen og distributionsselskabet Morgendistribution Danmark for ifølge Business.dk

Og det er blandt andet på den baggrund, at ejerne gik på den investorjagt, der er endt med, at Skype-investor Morten Lund udvider sin aktieandel betragteligt, så han sidder på 51 procent af Nyhedsavisen.

Tilsammen giver det et billede af en avis, der ifølge Lisbeth Knudsen ikke just står for at blive rentabel i nær fremtid.

»Jeg vil bare sige, at når man kigger på det fortrolige investeringsoplæg, som Business.dk har kunnet afsløre, så holder det ikke. De forventede indtægtsstigninger for Nyhedsavisen i den kommende tid, der er lagt ind som grundlag for investeringsoplægget, virker ikke troværdige,« siger Lisbeth Knudsen.

Hendes vurdering er, at Nyhedsavisen nu vil gå mere i retning af at satse på internettet med de nye partnere som Morten Lund og Morten Wagner fra Freeway.

»Det tyder på, med de nye partner, at de kommer til at satse på internettet – hvor man kan sige, at Baugur og islændingene jo lukkede ned for den del – mere eller mindre.«

Lisbeth Knudsen bebuder iøvrigt, at Det Berlingske Officins egen gratisavis, Urban, snart relanceres i en version 3.0. Hvad det bliver, lader hun forblive en hemmelighed, men siger dog:

»Vi kører videre med den strategi, vi har lagt for Urban i 2008, hvilket betyder, at vi inden så længere er på markedet med Urban version 3.0. Det bliver med nogle nye elementer, som vi satser på, og som gør, at vi vil være på avismarkedet meget stærkt i 2008.«

Læs også Morten Wagners planer for Avisen.dk.

0 Kommentarer