Lisbeth Knudsen udelukker ikke toppost i Mecom

Berlingske Medias koncernchef kan være en af flere kandidater til at erstatte David Montgomery, der i dag blev presset til at stoppe som adm. direktør for Mecom. For nylig trådte Knudsen ind i Mecoms europæiske ledelse, og hun udelukker nu ikke topposten. 

Berlingske Medias koncernchef kan være en af flere kandidater til at erstatte David Montgomery, der i dag blev presset til at stoppe som adm. direktør for Mecom. For nylig trådte Knudsen ind i Mecoms europæiske ledelse, og hun udelukker nu ikke topposten. 

Hvem der skal erstatte David Montgomery, er op til bestyrelsen for Mecom Group.

Men Lisbeth Knudsen, der i marts indtrådte i en ny fælles europæisk ledelse i Mecom på otte personer og med personligt ansvar for udvikling af indhold og produkter på tværs af alle Mecoms selskaber i Europa (Danmark, Holland, Polen og Norge), er ikke afvisende over for tanken.

»Jeg vil ikke kommentere spekulationer. Bestyrelsen for Mecom er nu sat i spidsen for en søgeproces, hvor der i løbet af de kommende måneder skal findes en afløser. Og jeg forholder mig alene til den meddelelse, som Mecom har sendt ud i dag, og som handler om, at der kommer til at ske et generationsskifte ved udgangen af januar,« siger Lisbeth Knudsen til Journalisten.dk.

Men ville du være interesseret i en sådan stilling?

»Jeg går ikke ind i den slags diskussioner. Jeg har et princip om aldrig at kommentere på sådan noget,« siger hun.

Oprørsgruppen af investorer, der i dag tvang Montgomery til at træde tilbage, lod i går i Financial Times meddele via en anonym kilde, at man gerne så Patrick Tillieux, tidligere koncernchef for SBS og ProSiebenSat.1, som arvtager til jobbet som adm. direktør for Mecom – efter David Montgomery.

Men den ide blev dog enstemmigt afvist af Mecoms bestyrelse, der ligeledes tog afstand fra oprørernes forretningsplan. Og herefter var det så, at Monty selv valgte at trække sig.

Lisbeth Knudsen ønsker ikke at forholde sig til mulige navne og kandidater. Hun roser til gengæld den 63-årige David Montgomery.

»Jeg vil sige, at David Montgomery som leder af Mecom har spillet en meget central og også en meget inspirerende rolle. Han har været drifkraften i hele den forandringsproces, som hele selskabet har været igennem det seneste år, og hvor Berlingske Media i høj grad har været frontløber,« udtaler Lisbeth Knudsen.

Hun påpeger samtidig, at Montys farvel ikke får nogen umiddelbare konsekvenser for Berlingske Media:

»Strategien er nu lagt, så derfor er der ikke grund til nogen bekymring for fremdriften hos os, fordi der sker et generationsskifte i Mecom. Bestyrelsen har givet fuld opbakning til den siddende ledelse – the European management board. Og for Berlingske Media er der ingen ændring nu og her.«

Berlingske Medias koncernchef fremhæver, at man de seneste to år har haft en "meget ambitiøs" plan om at forbedre resultatet.

»Det kører helt efter planen, og vores ambition på det digitale marked forsætter også kursen. Så i Danmark er der ingen ændring – hverken i strategien eller kursen.«

Lisbeth Knudsen forventer i øvrigt, at Berlingske Media vil komme ud af 2010 med et "rigtigt godt resultat".

»Vi præsterede et rigtig godt halvårsresultat. Og jeg forventer også en god udvikling i vores årsresultat. Og på samme måde, som det fremgår af meddelelsen til London Stock Exchange i dag, så fortsætter den europæiske ledelse – som jeg er en del af – med den strategi, som bestyrelsen har vedtaget.«

Inden dagens melding om Montgomerys farvel slap ud, var der spekulationer i the Guardian om, at Mecom måske skal splittes op. Oprørsgruppen har ønsket at fokusere på Holland, som er det land, hvor Mecom står stærkest. 

Vil en opsplitning af Mecom være en god ide?

»Jeg går ikke ind og kommenterer det.«

Hvornår vidste du, at Monty ville trække sig?

»No comments.«

1 Kommentar

Jan Eskildsen
9. SEPTEMBER 2010
Re: Lisbeth Knudsen udelukker ikke toppost i Mecom

Hun bliver heller ikke spurgt, om hun udelukker det.

Apropos jeres oveskrifter forleden om at stramme overskrifter.