Lisbeth Knudsen: Tillykke til Ritzau

Berlingske stifter stadig et nyhedsbureau, selvom Ritzaus bestyrelse vil gøre Ritzau til aktieselskab. »Vi vil da kigge interesseret på, hvad det nye Ritzau kan tilbyde markedet og til hvilke priser,« siger Lisbeth Knudsen til Journalisten.dk.

Berlingske stifter stadig et nyhedsbureau, selvom Ritzaus bestyrelse vil gøre Ritzau til aktieselskab. »Vi vil da kigge interesseret på, hvad det nye Ritzau kan tilbyde markedet og til hvilke priser,« siger Lisbeth Knudsen til Journalisten.dk.

Ritzaus bestyrelse besluttede i går at droppe andelstanken, der har ligget til grund for nyhedsbureauet i mange år. I stedet skal Ritzau være et aktieselskab. Beslutningen skal dog godkendes ved en generalforsamling til foråret.

Berlingske forlod ellers Ritzau i slutningen af august fordi arbejdet med at omdanne bureauet til et kommercielt aktieselskab gik for langsomt.

Men Berlingskes koncernchef Lisbeth Knudsen fastholder, at Berlingske vil stifte en konkurrent til Ritzau.

Du har talt varmt for at omdanne Ritzau til et aktieselskab, da du selv sad i bestyrelsen. Nu ser det ud til at ske. Fortryder du, at Berlingske har forladt Ritzau?

»Jeg ønsker bestyrelsen for Ritzau tillykke med beslutningen om omdannelsen til aktieselskab. Nu mangler så en beslutning om at ophæve købstvangen, som jeg også forstår er undervejs. Til gengæld ser jeg ikke i udtalelserne et løfte om en nedsættelse af priserne,« siger Lisbeth Knudsen til Journalisten.dk og fortsætter:

»Vi vil da kigge interesseret på, hvad det nye Ritzau kan tilbyde markedet og til hvilke priser, hvis det er interessant for os som kunder at købe delelementer til den tid. Det kommer også an på kvaliteten. Foreløbig laver vi nu vores eget Berlingske Nyhedsbureau, som bliver grundstammen i et alternativ til Ritzau.«

Hun mener, det er sundt for Danmark at få konkurrence på markedet for nyhedsbureauer, der altid har haft Ritzau som dominerende spiller.

»For det første er det spændende, at der kommer til at ske noget nyt på bureau-markedet. Det har der været behov for længe. For det andet er det jo positivt, hvis Danmark får en mere alsidig nyhedsrulle end den, der kværner ud alle vegne. Det burde alle se som en positiv ting,« siger hun.

 Erik Bjerager mener ikke, der i Danmark er marked for to nyhedsbureauer, sagde han til Journalisten.dk i går.

Tror du på, at der på længere sigt er et marked i Danmark til to bæredygtige nyhedsbureauer? 

»Der vil sikkert ikke være et marked for flere nyhedsbureauer i Danmark, hvis man tænker på den traditionelle form for bureauer, som vi kender i dag. Jeg tror, vi får et mere differentieret marked med forskelligt udbud af journalistik, services og specialstof fra flere udbydere, mens behovet for den fælles nyhedsrulle vil blive mindre,« siger Lisbeth Knudsen.

0 Kommentarer