Lisbeth Knudsen ny koncernchef

Mecom Group plc har som ejer af Det Berlingske Officin i dag besluttet at udnævne Lisbeth Knudsen til koncernchef (CEO) for Mecoms aktiviteter i Danmark.

Mecom Group plc har som ejer af Det Berlingske Officin i dag besluttet at udnævne Lisbeth Knudsen til koncernchef (CEO) for Mecoms aktiviteter i Danmark. Hun overtager posten efter John Allwood, Chief Operating Officer i Mecom, som har været konstitueret koncernchef siden august, skriver officinet i en pressemeddelelse.

Lisbeth Knudsen er 54 år og har mere end 30 års erfaring inden for medier fra trykte medier over digitale medier til radio og tv. Hun startede sin karriere som journalist, politisk redaktør, erhvervsredaktør, søndagsredaktør og medlem af chefredaktionen på Berlingske Tidende.

I mere end 25 år har hun haft redaktionelle og kommercielle ledelsesmæssige poster i medieverdenen. Heriblandt posten som chefredaktør og administrerende direktør for A-pressen og Det Fri Aktuelt fra 1990 til 1998.

I otte år fra 1998 til 2006 var hun som nyhedsdirektør i DR ansvarlig for etablering af den fælles nyhedsorganisation – DR Nyheder – og for al nyhedsproduktion på alle platforme. Lisbeth Knudsen er også bestyrelsesformand for Danmarks Journalisthøjskole.

I april I år vendte hun tilbage til Berlingske Tidende som ansvarshavende chefredaktør. Lisbeth Knudsen fortsætter efter udnævnelse til CEO som ansvarshavende chefredaktør for Berlingske Tidende.

David Montgomery, Executive Chairman for Mecom Group, siger i forbindelse med udnævnelsen i pressemeddelelsen:

"Denne udnævnelse understreger Mecoms ønske om at udvikle en stærk indholds- og brugerorienteret medievirksomhed under ledelse af det bedste publicistiske lederskab. Lisbeth Knudsens unikke redaktionelle erfaring gør hende til den helt rigtige til at lede det næste skridt i den forandringsproces som Berlingske koncernen har taget hul på".

Om Det Berlingske Officin

Det Berlingske Officin er Danmarks største dagbladskoncern med sine 14 dagblade og op mod 50 lokalaviser på Sjælland og i Jylland; med trykkerivirksomheder, der både betjener koncernen og eksterne kunder. En lang række internettjenester, bynet og lokale og regionale radioer samt trykte medier i både København og Jylland er med til at føre koncernen frem mod sit mål om at være et bredt funderet mediehus.

Berlingske koncernen beskæftiger lidt over 2.500 medarbejdere. Selskabet har en omsætning på 3.583 mio. kr. og er en selvstændig sektor under det britiske medieselskab Mecom Group plc.

 

 

 

0 Kommentarer