Lisbeth Knudsen: medarbejdere bør glæde sig over bureau

Berlingskes koncernchef forestår ikke de medarbejdere, der føler sig provokeret af, at man ansætter nye medarbejdere til nyhedsbureauet, samtidig med at der er nedskæringer i udsigt.

Berlingskes koncernchef forestår ikke de medarbejdere, der føler sig provokeret af, at man ansætter nye medarbejdere til nyhedsbureauet, samtidig med at der er nedskæringer i udsigt.

Mange medarbejdere på Berlingske føler sig provokerede af, at de først skal orienteres om forventede fyringer og derefter om en række nyansættelser på Berlingskes kommende nyhedsbureau. Men Lisbeth Knudsen, der serverede de dystre fremtidsudsigter, kan ikke forstå, hvorfor nogle skulle føle sig provokerede.

»Jeg kan overhovedet ikke genkende det billede. Det er jo almindelig kendt at branchen er presset, og det er jo naturligt, at jeg orienterer om den situation. Men samtidig er det jo så meget mere glædeligt, at vi alligevel kan starte et nyt bureau op,« siger hun.

Hun fornemmer selv, at det skabte en vis lettelse, at hun kunne aflive frygten for sparerunder allerede inden nytår. Men at det er sandsynligt, at det nye år byder på nedskæringer, lægger hun dog ikke skjul på.

Vi skal håndtere en situation, hvor vores økonomi er lige så påvirket af den økonomiske krise, som i alle andre virksomheder. Samtidig er vi så heldige, at vi skal ansætte folk til et nyhedsbureau. Derfor har vi også opfordret folk, der er interesserede i at flytte over til bureaet, til at komme frem, for det vil jo lette behovet for at skære ned på bemandingen de andre steder,« siger Lisbeth Knudsen, der ikke vil sige noget om, hvor besparelserne i givet fald kan komme til at ramme.

»Vi har ikke besluttet nogle nedbemandinger og hvor de i givet fald skal ske. Så det vil være ren spekulation, og det ønsker jeg ikke at kaste mig ud i.«

Medarbejderforeningen i Berlingske går til forhandlingerne om en lokalaftale for det nye bureau med krav om en frivillig fratrædelsesordning for alle, der ønsker det, samt at ingen overflyttes til bureauet med tvang. Disse krav vil Lisbeth Knudsen ikke forholde sig til på forhånd.

»Jeg vil ikke forhandle gennem Journalisten eller andre medier. Vores forhandlinger starter på mandag, og det vil jeg respektere,« siger hun.

Hun vil heller ikke sige noget om, hvor mange medarbejdere hun regner med, der kan overflyttes fra de nuværende redaktioner, da dette også er en del af forhandlingerne.

0 Kommentarer