Lisbeth Knudsen: Ingen statspenge til nyhedsbureau

Lisbeth Knudsen afviser blankt beskyldninger om, at Berlingske Media vil bruge offentlige midler fra Radio 24syv til at opbygge et konkurrerende nyhedsbureau til Ritzau.

Lisbeth Knudsen afviser blankt beskyldninger om, at Berlingske Media vil bruge offentlige midler fra Radio 24syv til at opbygge et konkurrerende nyhedsbureau til Ritzau.

Politisk manipulation og konspirationsteorier. Sådan kalder Berlingske Medias koncernchef, Lisbeth Knudsen, anklagerne fra Ritzaus bestyrelsesformand, Erik Bjerager. Han antydede i sidste uge, at Berlingske Media vil bruge offentlige støttekroner fra radiokanalen 24syv til at opbygge en konkurrent til Ritzau.

Til nyhedssitet Mediawatch siger Lisbeth Knudsen.
»Ritzaus bestyrelsesformand, Erik Bjerager, som udfører et kæmpestort arbejde for Ritzau, har desværre for en gangs skyld ladet lysten til politisk manipulation og dyrkning af konspirationsteorier løbe helt af med fornuften i udtalelser her på Mediawatch,« siger Lisbeth Knudsen til hjemmesiden.

Fredag sagde Erik Bjerager til Mediawatch, at Berlingske tilsyneladende hele tiden har haft til hensigt at lave et konkurrerende nyhedsbureau, og midlerne kommer blandt andet fra den redaktionelle og økonomiske muskel, Berlingske har fået med Radio 24syv.
På Journalisten.dk forklarede Erik Bjerager, at hans antagelse om, at public service-midler til Radio 24syv skulle gå til et nyt nyhedsbureau, var baseret på sammenfaldet mellem nyhedsbureauet og den nye radiokanal.
»Berlingske får radiokanalen, og umiddelbart efter vælger de at gå denne vej. Det er helt sikkert, at Berlingske vil etablere et nyhedsbureau, det har Lisbeth Knudsen selv sagt. Men ingen politikere havde forudset, at det, man troede ville blive en spændende udfordrer til DR på radio, i virkeligheden underminerer det nationale, medieejede nyhedsbureau.«

Du siger, at Lisbeth Knudsen selv siger, at Berlingske vil lave et nyhedsbureau. Det har hun mig bekendt ikke sagt offentligt, hvor har du det fra?

»Det har hun sagt til mig. Men hun vil tilsyneladende ikke sige det offentligt endnu. Hun ønsker formentlig ikke at stå som den, der forlader fællesskabet for at lave en konkurrent med så kort varsel,« sagde Erik Bjerager til Journalisten.dk fredag.

Lisbeth Knudsen afviser i dag blankt, at offentlige radiopenge skal bruges til at lave et eventuelt nyhedsbureau. Enhver, der har kigget i udbudsbetingelserne for radioen, kan meget nemt forvisse sig om, at der er og skal være adskilt økonomi mellem radioen og dens ejere, forklarer hun.
"Jeg betragter Erik Bjeragers udtalelser her som et underlødigt forsøg på politisk manipulation. Ærgerligt, for jeg har stor respekt for det arbejde, som han har udført for Ritzau," siger hun til Mediawatch.

Erik Bjerager oplyser over for Mediawatch, at han ikke ønsker ikke at kommentere Lisbeth Knudsens udtalelser.

0 Kommentarer