Lisbeth Knudsen giver ikke fem øre for analyse

Analyse viser, at Berlingske Tidende har bidraget til en negativ dækning af Nyhedsavisen. Lisbeth Knudsen kan ikke se problemet.

Analyse viser, at Berlingske Tidende har bidraget til en negativ dækning af Nyhedsavisen. Lisbeth Knudsen kan ikke se problemet.

76 længere artikler har magasiner, dagblade og ugeaviser produceret om Nyhedsavisen siden august 2006. I 42 af dem er vinklen negativ. Det viser nye tal i en analyse på Kommunikationsforum.dk. Berlingske Tidende er en af de aviser, som har omtalt avisen negativt. Blandt andet i artiklen "Annoncører siger nej til gratisaviser". Lisbeth Knudsen, chefredaktør på Berlingske Tidende, forstår dog ikke kritikken i analysen.
»Den undersøgelse er ganske enkelt langt ude i hampen. Den giver jeg ikke fem flade øre for. Når en avis kommer ind på markedet og lancerer sig selv som Vorherres svar på alle avislæseres aftenbønner, så må den leve med at blive kritisk efterprøvet på sine økonomiske og ledelsesmæssige resultater. Når den erklærer de gamle betalingsaviser for døde uden selv at have præsteret en eneste positiv bundlinje endnu, så må den leve med kritiske spørgsmål. Hvis en medievirksomhed taber så gigantisk mange penge på et koncept, som ingen andre tror på, så må den leve med en kritisk presse,« siger Lisbeth Knudsen.

Den seneste tids tumult omkring Nyhedsavisens økonomi, den udenlandske investor og det manglende regnskab har været med til at holde gang i den negative omtale af avisen.
»Hvis avisen tilmed ikke er i stand til at aflevere noget så simpelt som et regnskab til tiden, så vækker det da en vis naturlig interesse og omtale omkring avisens fremtid. Det samme gælder det nye amerikanske inverstorarrangement, som er omgærdet af meget hemmelighedskræmmeri, hvad angår størrelsen af investeringen og betingelserne knyttet til den. Hvis man lavede samme kommunikationsmæssige analyse af Børsens ugentlige omtale af Berlingske Media og vores britiske ejer gennem godt og vel det sidste års tid, så vil man også se en systematisk overvægt af negativ vinkling, ligegyldigt hvad vi foretager os. Det gider jeg ikke blive deprimeret over,« siger Lisbeth Knudsen.

Læs også artiklen: Konkurrenter banker løs på Nyhedsavisen

2 Kommentarer

Erik Svarre
14. AUGUST 2008
Re: Lisbeth Knudsen giver ikke fem øre for analyse
Helt enig med chefredaktør Lisbeth Knudsen – i alt hvad hun siger. Berlingskes dækning af Nyhedsavisen er meget fair. Fairness er iøvrigt en af de gode gamle Berlingske-kvaliteter, der er trådt i karakter efter Lisbeth Knudsen er kommet tilbage.
Bo Schriver
14. AUGUST 2008
Re: Lisbeth Knudsen giver ikke fem øre for analyse

Der er god grund til, at være særdeles kritisk over for luftige avisprojekter i Danmark. Og det er jo nærmest over en kam, at medierne (elektroniske og trykte) har søgt at bore i de økonomiske forhold, der ligger bag gratisaviserne. - Efter DAGENs tragiske endeligt, som savnede sikker økonom og ditto ledelse, er det klart at de danske mediejournalister graver dybt i avisprojekter - uanset deres påståede økonomiske bagland.

Har nogen forresten rigtigt "set" de penge, som Morten Lund siger han har fået ind ad døren fra en amerikansk investor? Fra USA er der i hvert fald ingensomhelst egentlig bekræftelse - og der er i realiteten heller ikke sat beløb på!