Lisbeth Knudsen: En fejl at lukke BNB

Berlingske Medias tidligere direktør og chefredaktør Lisbeth Knudsen mener, at det er en fejl at lukke nyhedsbureauet BNB. »Jeg ville ikke have lukket BNB. Det svækker Berlingske online, at man ikke længere vil have sit eget nyhedsbureau,« siger Lisbeth Knudsen

Efter otte år som topchef i Berlingske Media forlod Lisbeth Knudsen pludselig mediehuset i september efter uenighed om strategien med de nye belgiske ejere i De Persgroep.

En del af denne uenighed omhandler lukningen af nyhedsbureauet BNB, fortæller Lisbeth Knudsen.

»Jeg ville ikke have lukket BNB. Det svækker Berlingske online, at man ikke længere vil have sit eget nyhedsbureau,« siger Lisbeth Knudsen til Journalisten og tilføjer:

»BNB har forretningsmæssigt været en god ting for Berlingske Media. Derudover har BNB været en vigtig nyhedsmotor i Berlingske Media. Det at have et nyhedsbureau inhouse har været en stor fordel. Lukningen af BNB efterlader et hul, som man må have tænkt over, hvordan man vil udfylde,« siger Lisbeth Knudsen.

Hun påpeger, at lukningen af BNB rent publicistisk også er et tab for det samlede mediebillede i Danmark.

»Det her er først og fremmest en utroligt trist beslutning for medarbejderne i BNB, som har gjort en kæmpe indsats. Men det er også en rigtig dårlig nyhed for mangfoldigheden i det danske mediebillede,« siger Lisbeth Knudsen og uddyber:

»Med denne beslutning har man genindført monopolet på at drive nyhedsbureau i Danmark. Det betyder, at der nu vil køre de samme nyheder på alle mediernes hjemmesider lavet af Ritzau. Selv om vi er et lille land, så burde der være plads til mangfoldighed på dette område ligesom på alle andre,« siger Lisbeth Knudsen.    

Journalisten forsøger at indhente kommentarer fra de belgiske ejere.      

0 Kommentarer