Lisbeth Knudsen: “Dagbladet Politikens mediestunt”

Dagbladet Politikens beslutning om onsdag at trykke hele den omstridte jægersoldat-bog - uden forlagets tilladelse - er ifølge Berlingskes chefredaktør, Lisbeth Knudsen, "en overdreven og malplaceret protestaktion". Også JP's chefredaktør mener, Politiken burde have ventet.

Dagbladet Politikens beslutning om onsdag at trykke hele den omstridte jægersoldat-bog – uden forlagets tilladelse – er ifølge Berlingskes chefredaktør, Lisbeth Knudsen, "en overdreven og malplaceret protestaktion". Også JP's chefredaktør mener, Politiken burde have ventet.

I sin faste blog på Berlingske.dk skriver Lisbeth Knudsen blandt andet, at særtrykningen af bogen “Jæger – i krig med eliten” er "en demonstration rettet mod Forsvaret, som sikkert passer godt ind i den politiske selvopfattelse hos vores kollega på Rådhuspladsen, men det havde været mere heltemodigt om Politiken havde taget initiativ til en offentliggørelse, i fald der var blevet nedlagt fogedforbud mod bogen i retten torsdag, og ikke inden retten overhovedet har vurderet og talt i denne sag".

Lisbeth Knudsen mener, at det 16 siders avistillæg, som følger med Politiken i dag onsdag, er en lige så overdreven og malplaceret protestaktion under dække af at være i kamp for ytringsfriheden, som Forsvarets forsøg på at forhindre samme bog i at udkomme er desperat og håbløst uigennemtænkt.

Hun konkluderer samtidig, at Politiken har brugt ytringsfriheden til en demonstration, "som ikke tjener noget formål andet end et godt avissalg".

På Jyllands-Posten er forargelsen lige så stor. ChefredaktørJørn Mikkelsen, kalder situationen usædvanlig.

"Der bliver hele tiden lagt pres på os på forskellig måde, men aldrig med så alvorlig en begrundelse. Jeg kan ikke huske i nyere tid, at der er blevet henvist til rigets sikkerhed. Det kan umiddelbart virke lidt gammeldags, men omvendt viser det, at forsvaret mener det alvorligt," siger Jørn Mikkelsen ifølge Ritzau.

Hele Lisbeth Knudsens blogindlæg kan læses her.

Læs også Journalisten.dk's egen blogger, Filip Wallberg: I ytringsfrihedens hellige navn

samt nyhedshistorien: Politiken udgiver omstridt bog om jægersoldat

(opdateret 9:55)

0 Kommentarer