Lisbeth Knudsen: Balsby må ikke kalde Rehling homoseksuel

Lisbeth Knudsen kalder det for "en fuldkommen irrelevant bemærkning", at Egon Balsby i Berlingske Tidende har fremhævet, at Informations David Rehling er homoseksuel. Egon Balsby forsvarer sit ordvalg over for Journalisten.dk.

Lisbeth Knudsen kalder det for "en fuldkommen irrelevant bemærkning", at Egon Balsby i Berlingske Tidende har fremhævet, at Informations David Rehling er homoseksuel. Egon Balsby forsvarer sit ordvalg over for Journalisten.dk.

Berlingske Tidendes faste skribent i avisens satirespalter "Groft sagt" bliver kritiseret af avisens chefredaktør Lisbeth Knudsen. Det sker, efter at Egon Balsby den 4. marts kaldte Informations David Rehling for avisens "homoseksuelle ateist-medarbejder".
Det prædikat fik David Rehling til at rette henvendelse til Lisbeth Knudsen for at høre, om formuleringen er i overensstemmelse med Berlingske etiske kodeks.  Det er den ikke.
"Jeg vil gerne på avisens vegne beklage, at Egon Balsby i sit Groft sagt
bidrag den 4. marts blander en fuldkommen irrelevant bemærkning om seksuel orientering ind i sin kommentar til din anmeldelse," skriver Lisbeth Knudsen i en mail til David Rehling.

Journalisten har via mail spurgt Lisbeth Knudsen, om avisens læsere også bliver gjort bekendt med beklagelsen, men har ikke fået svar.

Egon Balsbys kommentar faldt, efter at David Rehling i Information havde anmeldt bogen "Det ender godt" skrevet af præsten Johannes Møllehave og Kristeligt Dagblads chefredaktør, Erik Bjerager.  Lisbeth Knudsen påpeger over for David Rehling, at det kan være relevant at fremhæve, at anmelderen af netop den bog er ateist. Men det er derimod irrelevant, om anmelderen er homoseksuel.
"Denne holdning vil Egon Balsby selvfølgelig også blive gjort bekendt med," slutter Lisbeth Knudsen.

Egon Balsby påpeger over for Journalisten, at det centrale i hans kommentar er det paradoksale, at Information vælger at lade en ateist anmelde en bog om troen på gud. Men han mener samtidigt at det er relevant at påpege, at David Rehling er homoseksuel.
»Der foregår en kamp verden over mellem homoseksuelle ateister og kirken. Nogle homoseksuelle fornægter på den ene side kirken, og på den anden side ønsker de at modtage kirkens og guds velsignelse gennem ægteskabet. Min bemærkning om David Rehlings seksualitet er et hint til den kirkekamp,« forklarer Egon Balsby, der understreger, at det på 14 linjer kan være svært at udtrykke sig helt præcist.
– Ved du om David Rehling ønsker guds velsignelse?
»Nej.«

Egon Balsby har selv intet hørt fra Lisbeth Knudsen og føler sig ikke voldsomt irettesat af Berlingske Tidende. En anden redaktør har i en anden sammemhæng nævnt, at avisen havde beklaget over for David Rehling.
»Jeg blev mildt irettesat og svarede, at jeg tog kritikken til efterretning. Jeg accepterer, hvis avisen mener, jeg har overtrådt nogle normativer, men jeg er ikke enig i den vurdering.«

Egon Balsby finder det bemærkelsesværdigt, at David Rehling føler sig gået for nær.
»Jeg mener: Der går jo ikke en sommer, uden at han vælger at udstille sine solbrune cykellår på en eller anden bjergtop på bagsiden af Information. Hans homoseksualitet er ingen hemmelighed.«
Samtidig understreger Egon Balsby dog, at han ikke fremover vil skrive om David Rehlings seksuelle observans. Hvis det kan undgås.
»Der er 99 procent chance for, at jeg ikke skriver om hans seksualitet mere, men han kan jo placere sig i medierne med tanker, der omfatter hans seksuelle observans på en måde, som jeg finder interessant. Og så kan jeg godt finde på at skrive om det igen.«

Det har ikke været muligt at få kommentarer fra Lisbeth Knudsen og David Rehling.