Lisbeth: Ingen problemer på Business

Finn Mortensens beslutning om at stoppe som erhvervsredaktør på Berlingske Business skal ifølge koncernchef Lisbeth Knudsen ikke tages som udtryk for, at redaktionen er i krise. Ny leder udnævnes i morgen.

Finn Mortensens beslutning om at stoppe som erhvervsredaktør på Berlingske Business skal ifølge koncernchef Lisbeth Knudsen ikke tages som udtryk for, at redaktionen er i krise. Ny leder udnævnes i morgen.

Selv om Finn Mortensen nu er den 19. person, som forlader Berlingske Business siden januar sidste år, så har det på ingen måde noget at gøre med, at redaktionen er presset eller i krise.

Tværtimod mener Berlingskes chefredaktør og koncernchef for officinet, Lisbeth Knudsen, at det går rigtigt godt for erhvervsredaktionen:

»Det er meget beklageligt. Jeg har været utroligt glad for Finn Mortensen. Han har gjort et kæmpe stykke arbejde ledelsesmæssigt. Og Business-sektionen fremstår nyhedsmæssigt utroligt stærkt i dag. Og det er medarbejdernes fortjeneste – men det drypper naturligvis også lidt af på chefen.«

Lisbeth Knudsen vurderer samtidig, at tilbuddet om at blive direktør for Klimakonsortiet var så unikt og specifikt et job, at Finn Mortensen ikke kunne sige nej:

»Det er en mulighed, man kun får en gang i livet,« siger hun til Journalisten.dk.

Men med 19 opsigelser siden januar sidste år, så kunne man jo meget let tolke det som et udtryk for, at folk ikke er tilfredse med arbejdsvilkårene, eller at der er noget andet galt?

»Det mener jeg ikke, man skal. Der er mange årsager til de forskellige opsigelser, og det er sådan noget, som kommer i bølger.«

Flere medarbejdere giver dog udtryk for, at vilkårene for at producere grundig journalistik er blevet ringere. At vagtplaner og webfirst-strategier gør det vanskeligere?

»Jeg må afvise, at det er noget, der diskuteres her. Der er ingen som helst tvivl om, at Business-redaktionen laver meget stærk og troværdig journalistik. Redaktionen har gang på gang de bærende historier og slår konstant konkurrenterne. Så jeg mener ikke, vi har problemer i den retning.«

Så kritikerne er måske bare nogle pivskider?

»Det skal jeg ikke kunne udtale mig om. Men kvaliteten er der absolut ingen problemer med,« siger Lisbeth Knudsen.

Hun oplyser, at afløseren for Finn Mortensen er fundet og bliver præsenteret i morgen formiddag. Endvidere, at det bliver en person hentet ind udefra.

Læs også: Berlingske-erhvervsredaktør stopper.

0 Kommentarer