Lisbeth: »Det er løse rygter«

Fusionsplanerne mellem Nyhedsavisen og Urban, som Jyllands-Posten afslører i dag, er »løse rygter« ifølge koncerchef i Berlingske Media Lisbeth Knudsen. »Jeg vil hverken be- eller afkræfte det,« siger hun til Journalisten.dk. (opdateret)

Fusionsplanerne mellem Nyhedsavisen og Urban, som Jyllands-Posten afslører i dag, er »løse rygter« ifølge koncerchef i Berlingske Media Lisbeth Knudsen. »Jeg vil hverken be- eller afkræfte det,« siger hun til Journalisten.dk. (opdateret)

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten var Berlingske-koncernens ejer, David Montgomery, ellers betydeligt tættere på Nyhedsavisens storaktionær, Morten Lund, end det hidtil har været kendt. Avisen skriver således i dag, at de to var i så konkrete forhandlinger, at Montgomery leverede et skriftligt forslag om at sammenlægge Nyhedsavisen med Berlingskes gratisavis, Urban. Og Mecom var angiveligt parat til at betale 139 mio. kr. over tre år, mod at Morten Lund lukkede Nyhedsavisen.

Men det er altsammen blot løse rygter, erklærer koncernchef i Berlingske Media Lisbeth Knudsen:

»Hverken jeg eller David Montgomery vil kommentere på noget som helst omkring, hvad der måtte have været af forskellige forhandlinger og deres indhold. Der flyder så mange oplysninger rundt af mere eller mindre mærkelig karakter. Og det vil vi altså ikke kommentere på,« siger Lisbeth Knudsen til Journalisten.dk.

Afvisningen er total, og ifølge Lisbeth Knudsen bliver der ikke tale om, at hun eller Montgomery senere går ud og siger yderligere:

»Du får mig hverken til at be- eller afkræfte, hvad der måtte komme frem af forskellige papirer eller mails eller andet.«

Men Jyllands-Postens oplysninger er jo meget konkrete. De noterer blandt andet, at der var et forslag dateret juni 2008, hvilket blot er et par måneder før samtalerne mellem Montgomery og Morten, som skulle have ført til aftaleudkastet, der forpligtede Mecom til at betale de 139 mio. kr. over tre år. Sammenlagt efterlader det et indtryk af, at der er noget om historien?

»Det er altid faren, når man ikke vil svare på det. Sådan har journalister tilbøjelighed til at udlægge det. Men jeg vil ikke reagere på løse rygter. Og jeg vil ikke kommentere på noget af det,« udtaler Lisbeth Knudsen.

Altså, det lyder som mere end løse rygter. Jyllands-Posten bringer også en stor baggrundsartikel (»Han havde aldrig millioner nok«, red.), hvor hele forløbet beskrives detaljeret?

»Der kommer ikke nogen kommentarer fra hverken David Montgomery eller mig, om hvad der har været af forhandlinger, af drøftelser, eller hvad der ikke har været. Det betragter vi som dels fortrolige ting, hvad der har været af kontakter, dels betragter vi det som et overstået kapitel.«

Men meget tyder på, at der kun lige er gået hul på bylden. Og hvis der kommer flere historier frem …?

»Så bliver svaret det samme.«

Så du Morten Lund i Jersild Live?

»Ja. Men jeg vil ikke udtale mig om det.«

Altså – hvad skal offentligheden tænke og tro?

»Tænke og tro?«

Ja – hvad er rigtigt, og hvad er forkert?

»Det tror jeg, der er mange forskellige meninger om. Det lader det jo til, når man læser, hvad der dukker op nu,« siger Lisbeth Knudsen og tilføjer:

»Man kan kun sidde med den viden, man selv har kendskab til, og så må andre sidde med deres.
Det eneste, jeg kan slå fast, det er, at Mecom har ikke på noget tidspunkt – under noget forløb – været involveret i at betale penge. Det er også bekræftet af Morten Lund flere gange,« understreger Berlingske Medias koncernchef.

Men Morten Lund har jo selv sagt, at der på et tidspunkt blev udarbejdet et hemmeligt kontraktudspil? Og at han har forhandlet med Mecom?

»Vi har haft drøftelser med Morten Lund om alt muligt, som jeg har også har sagt flere gange. Det har andre mediehuse også haft. Den epoke er nu forbi,« siger Lisbeth Knudsen.

Ifølge dagens historie i Jyllands-Posten ville Mecoms fusionsplan angiveligt give Nyhedsavisens ejere 24,9 pct. af aktierne i det fusionerede selskab og lignede dermed fusionen mellem MetroExpress og JP/Politikens gratisavis, 24Timer, som var indgået kort forinden.

Jylland-Posten afslutter dog med at notere, at Morten Lund afviste planen.

(opdateret).

 

0 Kommentarer