Lindvig: »Jeg havde også nedlagt arbejdet«

Hovedpersonen i P1 Orienterings arbejdsnedlæggelse, Niels Lindvig, hilser kollegaernes aktion velkommen. Han tror, arbejdsforbuddet skyldes, at ledelsen er bange for de mange protester imod hans fyring, som strømmer ind, så længe han er i æteren. Nu regner han med at lægge sag an mod DR

I dag fik journalist Niels Lindvig som forventet sin fyreseddel. Oven i hatten fik også et forbud imod at arbejde eller vise sig på DR. Det sker, selvom han har en opsigelsesperiode på tolv måneder, og at både ham og hans kollegaer gerne ser ham fortsætte arbejdet på Orientering.

I protest mod beslutningen har medarbejderne på Orientering derfor nedlagt arbejdet. Det havde Niels Lindvig også selv gjort, fortæller han:

»Jeg er glad for, at de har gjort det. Jeg ville også havde nedlagt arbejdet. Jeg har været på den redaktion i 32 år, og det sætter da nogle spor. Hvis én af de andre havde været udsat for den samme behandling, som jeg har, så ville jeg have gjort det samme,« siger Niels Lindvig.

Omlægning af Orientering

Arbejdsforbuddet virker ifølge tillidsmand på Orientering Tage Baumann mærkeligt, fordi fyringsrunden i DR skyldes besparelser. Derfor virker det umiddelbart mærkeligt, at man ikke bruger den arbejdskraft, man betaler løn for. Det er da heller ikke hovedregelen, at give arbejdsforbud til fyrede medarbejdere, hvis de gerne vil arbejde i opsigelsesperioden, fortæller fællestillidsmand på DR Anne Serlev. Hun siger, at der er flere af de medarbejdere, som blev fyret ved prikkerunden i september, som gerne må arbejde videre.

DR vil ikke kommentere Niels Lindvigs personalesag, men Lindvig selv forklarer, at han har fået at vide, at det blandt andet skyldes en omlægning af Orientering:

»Jeg har fået at vide, at på et eller andet tidspunkt skal Orientering omlægges, og da jeg er fyret, skal jeg ikke være en del af det. Det giver ingen mening, fordi der kommer ingen omlægning af Orientering lige med det første. Man kunne jo godt sige, at jeg kunne arbejde i fire eller seks måneder eller til hvornår, man nu kommer i gang med noget nyt,« siger Niels Lindvig, der også har fået at vide, at han heller ikke kan omplaceres »med de kvalifikationer, jeg har.«

Lægger sag an mod DR

Niels Lindvig tror, at arbejdsforbuddet skyldes noget helt andet:

»Jeg tror ikke, de vil have, at jeg udkommer i Orientering mere. De er bange for, hvad det kan få af betydning, at jeg fortsat optræder i Orientering. Det vrimler jo ind med klager for folk, der ikke kan forstå, hvorfor jeg skal fyres, og det ville det sikkert blive ved med, hvis jeg fortsatte i Orientering,« siger Niels Lindvig.

Han får nu en masse fritid, men den skal ikke bruges på afslapning. Han har tidligere omtalt muligheden for at lægge sag an mod DR. Det håber han bliver næste skridt:

»Jeg går ud fra, at jeg skal bruge min tid på at lægge sag an mod DR med Journalistforbundets hjælp. Der er mange detaljer, der skal op og vende. Ikke bare uberettiget afskedigelse, men også aldersdiskrimination og nogle andre personlige ting, der sikkert vil blive taget frem,« siger Niels Lindvig.

3 Kommentarer

Marianne Lumbye
15. OKTOBER 2014
Der er nu over 1.000
Der er nu over 1.000 underskrifter på http://www.skrivunder.net/niels_lindvig - en begrundet protest over fyringen af denne usædvanligt dygtige journalist.
søren ploug
13. OKTOBER 2014
Er fyring og bortvisning af
Er fyring og bortvisning af den fremragende journalist Lindvig første trin i en "omlægning" af Orientering til endnu et feel-good program hvor unge, uvidende brøleaber i stedet skal pladre æteren til med overfladisk snak, afbrudt af amatøragtige jingles og tre-minutters radioaviser ?
Som gammel P1-lytter er jeg begyndt oftere og oftere at slukke for P1 - mon jeg som lytter "erstattes" af unge mennesker - jeg har min tvivl ...
jan August Hillers
13. OKTOBER 2014
Som jeg husker det, har
Som jeg husker det, har William Blake sagt, at aldrig spildte en ørn sin tid mere, end da den lod sig belære af en krage.
Jeg tror exit-Lindvig skyldes, at kragen har fået magten over ørnen, og i smertelige, misundelige glimt ser dens storhed fra sin åndelige brakmark. Så ørnen må væk.

PS: jeg ser en mulighed for, at en sag kan bryde et hul i muren til glæde for mange - og lytterne.