Linda Overgaard ny chef for Berlingske Business

Direktør i Dansk Aktionærforening, Linda Overgaard, bliver ny chef for Berlingske Tidendes store erhvervsredaktion. Det er anden gang i år hun tiltræder nyt job. (opdateret).

Direktør i Dansk Aktionærforening, Linda Overgaard, bliver ny chef for Berlingske Tidendes store erhvervsredaktion. Det er anden gang i år hun tiltræder nyt job. (opdateret).

Indtil 1. januar i år var Linda Overgaard således chefredaktør for Bonniers magasin Penge & Privatøkonomi. Siden har hun været direktør i Dansk Aktionærforening i tre måneder. I den forbindelse tilkendegav hun tre uger efter sin tiltrædelse: »Det er et privilegium at blive spurgt om at være de private investorers talerør.«

Men nu skifter hun altså igen og overtager redaktørposten på Berlingske Business efter Finn Mortensen, der i går blev udnævnt til direktør for Klimakonsortiet.

Det hurtige skifte fra Dansk Aktionærforening beklager hun i øvrigt over for borsen.dk

Linda Overgaard er 52 år og uddannet både jurist og journalist. Hendes karriere har været tæt knyttet til erhvervsstoffet. Først som journalist på Jyllands-Posten fra 1980 til 1985, senere som reporter på TV-Avisen med erhverv, økonomi og politik som speciale fra 1985 til 1993.

Herefter gik karrieren via forskellige strategi- og ledelsesopgaver i DR til ansvaret for udviklingen af DRs aktiviteter på nye medier. Først som chef for DR Multimedier fra 1996 til 1998 og derefter som chef for DR Nyheder Online fra 1998 til 2002. Herefter blev Linda Overgaard chefredaktør på Penge & Privatøkonomi. Under hendes ledelse fra 2002 til 2007 blev oplaget øget fra 27.000 til 37.000.

»Linda Overgaard har lige præcis den blanding af kompetencer, som gør hende til det indlysende rigtige valg som leder af vores meget vigtige business-område. Hun har en lang erfaring med udvikling og formidling af erhvervsstoffet, hun har en meget stærk online-kompetence samt tv- og magasin-erfaring. Derudover har jeg for nogen år tilbage haft mulighed for at samarbejde med Linda Overgaard, og jeg ved, at hun har en masse at byde på redaktionelt og ledelsesmæssigt både i forhold til business-redaktionen og Berlingske Tidendes ledergruppe,« siger koncernchef og ansvarshavende chefredaktør for Berlingske Tidende Lisbeth Knudsen i en pressemeddelelse.

Som erhvervsredaktør får hun ansvaret for Berlingskes samlede erhvervsredaktion, som leverer stof til Berlingske Business, ErhvervsBladet, Berlingske Nyhedsmagasin, business.dk og ErhvervsBladet.dk.

 

0 Kommentarer