Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:26 19.06.2023 Ritzau

Lille erkendelse i Rusland: Medier begynder at nævne ukrainske fremskridt

Lille erkendelse i Rusland: Medier begynder at nævne ukrainske fremskridt

State Emergency Service Of Ukraine/Reuters/Ritzau Scanpix

De russiske medier er begyndt at nævne fremskridt på den ukrainske side.

I løbet af weekenden har der eksempelvis været historier om små ukrainske fremskridt i Zaporizjzja-regionen i de russiske medier.

Det fortæller Flemming Splidsboel Hansen, seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier. Og det er nye takter, at de russiske medier ikke længere kun fokuserer på russiske sejre.

”Det kan skyldes, at de russiske myndigheder erkender, at den russiske befolkning ikke accepterer hvad som helst. De kan jo godt forstå, at når det trækker ud, er det, fordi det ikke går, som man ønskede,” siger han.

Dog er den grundlæggende fortælling i de russiske medier stadig, at det russiske militær har stor succes, understreger Flemming Splidsboel Hansen.

”Jeg tror ikke, vi skal regne med, at det er en ny kommunikationsstrategi. Man taler stadig ikke om tabstallene på russisk side. Men der har været en lille erkendelse af nogle mindre tilbageslag på kamppladsen,” siger han.

Lederen af den russiske administration i Zaporizjzja-regionen, Vladimir Rogov, skrev søndag på beskedtjenesten Telegram, at ukrainske styrker var lykkedes med at få landsbyen Pjatykhatky under kontrol. Det skriver det tyske nyhedsbureau DPA.

Den historie er endnu ikke kommet bredt ud i de russiske medier, påpeger Flemming Splidsboel Hansen.

SENESTE NYT

Flere nyheder