Lige til skrællespanden

Solen skinnede på min lille altan, så jeg skyndte mig ud med en kop kaffe og det eneste læsestof, jeg lige havde ved hånden – mit fagblad Journalisten. Som ung journalistelev var jeg pavestolt, når det lå i mit dueslag på kollegiet, og slugte hvert et ord. Nu ryger det som regel ulæst ned i kurven til de gamle aviser.

Men i dag skulle det være. Med opladt sind glædede jeg mig til den temaartikel, forsiden lovede: "Hjerneflugt fra journalistikken". Og ganske rigtigt, allerede på side 8 var der en teaser med rubrikken "Nyhedsrobotten tager skrællet". Fiks måde at vise, at hjerneflugten også har bredt sig til vores eget fagblad og erstattet af dyb, sproglig uvidenhed. Den unge mand skal nok nå langt. Og hans redaktør fortjener ros for det sjove påfund.

Hjerneflugttemaet får så lov til at klinge af med det forudsigelige æselspark til Jespersen/Pittelkow (dem kan vi ikke li', øv bøv!) for at planke historier fra dagspressen. Det har Danmarks Radio gjort helt systematisk og uden blusel i årtier (men dem kan vi RIGTIG godt li, mums).

– John Jensen, Redaktionssekretær, Kreds 1

0 Kommentarer