Licens-millioner på vej til DR

Et flertal på Christiansborg er klar til at indføre en ny medielicens, der kan give DR 75 millioner kroner om året.

Et flertal på Christiansborg er klar til at indføre en ny medielicens, der kan give DR 75 millioner kroner om året.

Når Folketingets medieordførere i aften mødes med kulturminister Brian Mikkelsen, har de mulighed for at give økonomisk trængte DR en årlig saltvandsindsprøjtning på 75 millioner kroner.
Ifølge oplægget til en ny medielicens skal alle danskere betale licens til DR. Personer, som ikke ønsker at betale licens, skal selv gøre en aktiv indsats for at afmelde sig betalingen.

Generaldirektør i DR Kenneth Plummer er meget glad for oplægget til den nye aftale.
”Men det kræver, at der også arbejdes med nogle skrappere kontrolmuligheder over for licensbetalere, og det kræver også, at loftet over erhvervslicenser bliver hævet," siger han til Ritzau.

Forslaget om en medielicens over skattebilletten minder til forveksling om Socialdemokraternes medieudspil fra november 2007. Heri fremgik det også, at alle danskere som udgangspunkt skal betale licens. Samtidig skal der indføres en mulighed for at melde sig fra ordningen.

Regeringen har tidligere forholdt sig køligt til forslaget. Men efter pres fra Ny Alliance og løsgænger Pia Christmas-Møller er der nu større opbakning til medielicensen hos blandt andre kulturminister Brian Mikkelsen, der ser licensen som en mulighed for at komme sortseere til livs.

Ifølge DRs beregninger findes der 180.000 sortseere i landet. Medielicensen er i øjeblikket 2.190 kroner om året.

Den radikale medieordfører, Simon Emil Ammitzbøll, siger til Epn.dk, at han ikke tør give et bud på, hvor mange penge en omlægning af medielicensen vil indbringe.

"Men jeg tror, det er oversolgt, når det hævdes, at den øvelse i sig selv kan redde DRs økonomi. Vores vurdering er, at DR mangler 150 mio. kr. om året," siger han.

1 Kommentar

Erik Staffeldt
27. FEBRUAR 2008
Medielicens

150.000 sortseere lyder jo flot, men hvad bygger det på?. Mon ikke der skal være nogle, der simpelthen ikke gider betale for DRs produkter, som er under stadig kvalitetsforringelse (ex: Aftenshovet, som er den rene ugebladspop). Ved at tvinge de såkaldte sortseere frem, får man puttet deres penge ned i det store sorte hul, som daværende DR-formand Finn Aaberg, daværende finansminister Mogens Lykketoft fik gravet ved at gennemtvinge et tvivlsomt projekt med en DR-by i en af DKs udkanter. Mon nogen husker, at der var folk, de skreg på en ny og stor koncertsal til 1600 publikumer? Denne kæmpefadæse skal så repareres ved at tvinge folk, der ikke gider se og høre  DR, til at betale medielicens/apparatafgift. Hvad bliver det næste kommunisk inspirerede tiltag? En afgift på brødristere og barbermaskiner?