»Licens bør betales af skatten«

I Sverige har førende mediepersonligheder sat gang i en licens-debat. De vil have, at SVT og SR skal finansieres via skatten.

I Sverige har førende mediepersonligheder sat gang i en licens-debat. De vil have, at SVT og SR skal finansieres via skatten.

Public Service er til gavn for alle, og derfor skal tv- og radiolicens betales via skatten. Det mener Christina Jutterström, tidligere tv-chef for SVT (Sveriges Television AB), Bengt Dennis, tidligere chefredaktør, og Anders Lindström, som er tidligere viceordfører i SVTs bestyrelse. De har skrevet et debatindlæg i DN Debatt i dag.

Et af deres argumenter er, at 500.000 husholdninger undlader at betale for public service. Det betyder, at licensindtægter på en mia. svenske kroner går tabt hvert år. Christina Jutterström mener, at det nuværende system er usolidarisk.  

1 Kommentar

Preben Nielsen
14. AUGUST 2008
Re: »Licens bør betales af skatten«

Hmmm - de er nu mærkelige, de svenskere. Hvorfor skal den halve million svenskere, der ikke gider bruge tiden på at se TV, men f.eks. læser aviser og bøger i stedet for, tvinges til at betale for nogle TV-udsendelser, som de altså ikke gider se?

Det er slemt nok med vores danske system, hvor man tvinges til at betale licens, selv om ikke har TV, blot fordi man ejer en PC. I virkeligheden er det en ekstra skat. Og dermed en omgåelse af skattestoppet.