Libyen tilbageholder 4 journalister

Gaddafi-loyale styrker har tilbageholdt tre reportere og en fotograf tæt på den oprørskontrollerede by Brega i Libyen.

Gaddafi-loyale styrker har tilbageholdt tre reportere og en fotograf tæt på den oprørskontrollerede by Brega i Libyen.

Godt nok kan DR-korrespondent Thomas Ubbesen i dag fortælle til Journalisten.dk, at Libyen er væsentligt sikrere at arbejde i end man tror. Men helt ufarligt er det altså ikke.

Det måtte fire journalister – tre skrivende og en fotograf – sande, da de rejste i en van tæt på byen Brega, som er genstand for hårde kampe mellem oprørere og Gaddafi-loyale tropper. Bilen blev først beskudt og journalisterne blev herefter anholdt.

Ifølge CPJ (Committe to Protect Journalists) drejer det sig om to amerikanske, en spansk og en sydafrikansk journalist. Episoden skulle have fundet sted tirsdag, og journalisterne er endnu ikke blevet løsladet.

CPJ's koordinator for Nordafrika Mohamed Abdel Dayem udtrykker bekymring for kollegerne og opfordrer Gaddafi-styret til at løslede samtlige tilbageholdte journalister. I forvejen er tre Al-Jazeera-journalister i forvejen tilbageholdt, mens et antal andre syriske journalister er savnede.

I forvejen står mere end tyve internationale journalister foran en hjemrejse, efter Gaddafi-regeringen har beordret dem til at forlade landet senest lørdag.

0 Kommentarer