Liberal Alliance ude af medieforhandlinger

Liberal Alliance er de første til at springe fra forhandlingerne om et nyt medieforlig i Kulturministeriet. »Regeringens udspil til nyt medieforlig rummer en buket af negative tiltag, som vi ikke kan støtte,« udtaler Simon Emil Ammitzbøll. (Opdateret 12.02: Uffe Elbæk svarer)

Liberal Alliance er de første til at springe fra forhandlingerne om et nyt medieforlig i Kulturministeriet. »Regeringens udspil til nyt medieforlig rummer en buket af negative tiltag, som vi ikke kan støtte,« udtaler Simon Emil Ammitzbøll. (Opdateret 12.02: Uffe Elbæk svarer)

Der er for mange torne i regeringens forslag til et nyt medieforlig.

Sådan lyder det fra Liberal Alliances kulturordfører, Simon Emil Ammitzbøll, i en pressemeddelelse.

Han peger konkret på, at LA har problemer med strammere reklameregler, mindre konkurrenceudsættelse og regeringens modvilje mod at tilbagebetale licens til licensbetalerne.

»Overordnet trækker regeringens udspil til nyt medieforlig i en helt forkert retning – en mere socialdemokratisk retning, hvor færre af DR's programmer udsættes for konkurrence, reglerne for reklamer bliver strammet gevaldigt op, og hvor de ekstra licensmidler, der hvert år opkræves for meget, ikke bliver givet tilbage til danskerne,« siger Simon Emil Ammitzbøll.

Udmeldingen falder samme dag, som medieordførerne mødes for netop at drøfte medieforliget. Ammitzbøll opfordrer de andre borgerlige partier til også at forlade forhandlingerne. 

»Danskerne betaler rigeligt i licens – og endda mere, end der er behov for. Derfor mener vi kun, det er rimeligt, at danskerne får deres penge tilbage. Desværre har regeringen ikke været villige til at efterkomme vores ønske,« siger Simon Emil Ammitzbøll.

I pressemeddelelsen skyder Ammitzbøll også efter kulturminister Uffe Elbæk. LA mener, at udspillet til et medieforlig, som blandt andet er beskrevet i en kronik i Politiken i dag, er mere Socialdemokraternes end Uffe Elbæks projekt. 

»Udspillet er meget mere Mogens Jensens end kulturministerens udspil. Det er typisk socialdemokratisk politik, at midlerne bliver taget fra de private aktører og givet til DR, og det undrer mig i den grad, at en radikal kulturminister ikke har sat foden ned for den skævvridning af markedet,« siger Simon Emil Ammitzbøll.

Kulturminister Uffe Elbæk er ikke overrasket over, at Liberal Alliance har trukket sig fra forhandlingerne.

»Jeg ser det som en klar markering af, at vi står værdipolitisk forskelligt, og sådan er det. Vi vil gerne have mere public service – Simon Emil vil gerne have mindre,« siger Uffe Elbæk til Berlingske Nyhedsbureau.

Det overrasker dig ikke, at LA gik. Vil det overraske dig, hvis Venstre eller Konservative gør det?

– Der er kommet en ny regering, der har den holdning, at vi nu engang har. Omvendt lavede den tidligere regering et smalt medieforlig, selvom der faktisk var meget, vi var enige om, inden forhandlingerne brød sammen, siger Uffe Elbæk til BNB.

(Opdateret 12.02: Uffe Elbæks replik er tilføjet)

0 Kommentarer