LFS: Bastard Film er tendentiøse

Fagforeningen LFS reagerer nu skarpt på Bastard Films brug af skjult kamera og udsendelsen om bostedet Ringbo. Samtidig ønsker FOA at få sagen rejst over for Pressenævnet.

Fagforeningen LFS reagerer nu skarpt på Bastard Films brug af skjult kamera og udsendelsen om bostedet Ringbo. Samtidig ønsker FOA at få sagen rejst over for Pressenævnet.

Brugen af skjult kamera var altafgørende for at lave aktualitetsudsendelsen om bostedet Ringbo, lød det tidligere i dag fra producenten Bastard Film.

Men den holder ikke, mener Ulla Baggesgaard, næstformand i fagforeningen LFS.

I et debatindlæg på Journalisten.dk betegner hun indslaget for »tendentiøs underholdning til aftenkaffen af den mest uetiske slags.«

Ulla Baggesgaard er især fortørnet over, at Bastard Films direktør, Søren Steen Jespersen, ikke kender til de faglige vurderinger på området.

»Noget tyder på, at han slet ikke kender til det område, han hævder at kere sig så meget om, at udsendelsen tilsyneladende bare måtte produceres,« skriver hun.

Foruden reaktionerne fra LFS har fagforbundet FOA, som organiserer de ansatte på bostedet Ringbo, tillige valgt at gå til Pressenævnet:

Ifølge Ritzau vil forbundet nu bede dets advokat om at undersøge, om der kan rejses sag ved Pressenævnet. FOA mener, at Danmarks Radio har krænket de presseetiske regler ved overhovedet at anvende skjult kamera over for personalet og de psykisk syge beboere gennem et halvt år på bostedet, skriver Politiken.dk.

»I denne sag kan vi konstatere, at der ikke har været gjort forsøg på ad almindelig journalistisk vej at fremdrage oplysningerne. Vores medlemmer følger sig stærkt forulempede, og det vil vi nu agere på«, siger FOAs forbundsformand, Dennis Kristensen, til avisen. 

0 Kommentarer