Lex Læsø

  OVERVÅGNING. Landsretten stadfæstede den 9. juni byrettens dom om, at el-installatør Peter Jensens web-kamera på Vesterø Havn på Læsø er i strid med 'Lov om forbud mod tv-overvågning'.Byrettens bøde på 3.000 kroner satte landsretten dog ned til 2.000.

OVERVÅGNING. Landsretten stadfæstede den 9. juni byrettens dom om, at el-installatør Peter Jensens web-kamera på Vesterø Havn på Læsø er i strid med 'Lov om forbud mod tv-overvågning'.

Byrettens bøde på 3.000 kroner satte landsretten dog ned til 2.000.

»Jeg er skuffet over afgørelsen. Men nu betaler jeg bøden og vil ikke søge om at få sagen prøvet i Højesteret. Jeg orker ikke mere af dette pjatværk,« siger Peter Jensen.

El-installatøren driver Vejrstation Læsø som hobby og har haft web-kameraet hængende på sit hus siden 2001. I fjor blev han anmeldt til politiet af en beboer på Læsø, der mente at kunne genkende personer på nogle af de billeder, som web-kameraet hvert femte minut offentliggjorde på hans hjemmeside www.el-fix.com.

Efter landsrettens stadfæstelse af, at web-kameraet er ulovlig overvågning, har Peter Jensen sat et fotografiapparat op. Ved at klikke på hjemmesiden tager man selv et billede af vejr og vind på havnen.

»Så må vi jo så se, om politiet også mener, at fotografering er ulovligt,« siger el-installatøren.

I protest mod retssagen har Peter Jensen selv anmeldt 29 forskellige ejere af web-kameraer, der- iblandt ni medievirksomheder.

Politiken er en af dem. På politiken.dk viser et web-kamera hvert 20. sekund et opdateret billede af Rådhuspladsen. Det vil det blive ved med ifølge Michael Arrboe, redaktør på politiken.dk.

Også Fyens Stiftstidende og DR Bornholm er blandt de anmeldte medievirksomheder, men de har heller ikke tænkt sig at pille kameraerne ned.

»I landsrets-dommen bliver der lagt vægt på, at det er ulovligt, fordi man kan genkende personer på billedet fra Vesterø Havn. Men vores web-kameraer er ikke rettet, så det er muligt at genkende nogen, derfor gælder dommen ikke os,« siger Frank Weirsøe, indholdschef på fyens.dk.

TV 2/BORNHOLM har dog sat to web-kameraer midlertidigt ud af drift. Tv-stationen vil først begynde at sende igen, hvis en jurist siger god for, at dommen ikke gælder for kameraerne.

0 Kommentarer