Lennart Sten modtager ærespris

Tillidsrepræsentant på TV 2 Lennart Sten har netop modtaget DJ's faglige ærespris ved delegeretmødet i Kolding

»Gennem 12 år har du været med i alle de svære forhandlinger, og du har manøvreret gennem dem alle.«

Sådan sagde Dansk Journalistforbunds formand på delegeretmødet i Kolding, hvor Carsten Nielsens Mindelegat blev overrakt for få minutter siden.

Da navnet blev nævnt – Lennart Sten, tillidsrepræsentant på TV 2 – kvitterede salen med stående klapsalver.

»Du får Carsten Nielsen legatet for konkret og visionært at sætte standarder for tillidsrepræsentantarbejdet og vores kollektive aftaler,« lød det fra formand Mogens Blicher Bjerregård.

Lennart Sten takkede fra talerstolen:
»Jeg er helt utroligt rørt, når jeg mærker efter nu,« sagde han.

Hæderspris siden 1987

Carsten Nielsens Mindelegat gives til et forbundsmedlem, som ”med udtryksmæssig gennemslagskraft har præget samfunds- og kulturdebatten eller som har markeret sig ved en særlig faglig indsats”. Den er uddelt siden 1987.

Prisen er opkaldt efter Carsten Nielsen, som oprindeligt var formand for de københavnske journalister, og som var drivkraft i sammenlægningen af tre forbund i 1961 og dermed dannelsen af Dansk Journalistforbund.

»Carsten Nielsen legatet går i år til en person, der både kan sit fag, sin profession journalistik – ikke fremme i absolut forreste linje, men gør sit arbejde godt og grundigt som de fleste – og kan det fagpolitiske,« lød det blandt andet fra Mogens Blicher Bjerregård, som fortsatte:

»Vores prismodtager er også den tillidsrepræsentant, der selv smøger ærmerne op og gør en indsats, gør en forskel. Det gør han ved både en kritisk tilgang til det fagpolitiske arbejde, ved at forstå den tid, vi lever i, og ved kreativt arbejde i det, jeg vil kalde løsningsmode

Tillidsmand siden 2003

Formanden oplistede tre konkrete punkter, som gør Lennart Sten fortjent til prisen:

  • »Du er meget tydelig i både, hvad du siger og handler: Det drejer sig om medlemmerne. Det er dem, du er optaget af.
  • Du er med til at gøre det naturligt, at man selvfølgelig er medlem af sin faglige organisation.
  • Du er det, jeg kalder ”firm in principles but flexible in procedures”. Det er den måde, at du og vi når resultater på.«

Lennart Sten er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1991 og begyndte herefter sin journalistiske karriere i TV 2. Først som reporter og sportsvært på TV Midtvest, og herefter som reporter, redaktør og vært på TV 2 Østjylland. Siden 1998 har Lennart Sten været journalist på TV 2 Nyhederne, og siden 2003 har han været tillidsrepræsentant på TV 2.

Bestyrelsen bag prisen er i år Julie Rosenkilde Nielsen, Lykke Wiborg, Lars Lindskov, Pernille MacDalland og Mogens Blicher Bjerregård.

Senest opdateret 17.32

1 Kommentar

Lissie Jensen
29. APRIL 2015
Lidt historie fra en
Lidt historie fra en tidligere ansat i kreds 1: da Carsten Nielsen afgik ved døden , kom journalist Erik Svarre , Børsen og dengang næstformand i kreds 1, med ideen om at indstifte Carsten Nielsen Prisen. Kreds 1 havde i forvejen Cavling -og Kr. Dahl prisen, så derfor foreslog Erik Svarre forbundet ideen. Og de tog heldigvis ideen op. Tak til Erik Svarre.