Roskilde Festivalens chef Leif Skov har vraget Politikens festival-avis på grund af Politikens dækning af ulykken sidste år. "Vi er blevet trynet, fordi Leif Skov er ked af den kritiske linie, som Politiken har ført," siger avisens kulturredaktør.
"Det var Roskilde Festivalens ansvar, at ni unge mænd blev kvalt."
Sådan skrev Politikens chefredaktør Per Knudsen lige før årsskiftet i en kommentar. Ansvaret for de unges død på sidste års Roskilde Festival skulle placeres. Først for stod Leif Skov – den øverst ansvarlige for festivalen gennem mange år.
I en leder i februar opfordrede Politiken festivalchefen til at gå af. Kort tid efter fandt Politikens kulturredaktør ud af, at Politiken ikke skulle lave festival-avisen Politiken Live i år. Leif Skov var i stedet gået sammen med musikbladet Gaffa.
"Det var noget af en overraskelse. Vi var overbeviste om, at det var os, som skulle lave avisen," siger kulturredaktør Jesper Friis fra Politiken.
Men det var der ikke noget overraskende i, ifølge Leif Skov.
"Vi kunne slet ikke drømme om, at Politiken havde lyst til at anbefale den begivenhed, som de jo udtrykkeligt skrev burde stoppe," siger Leif Skov og afviser, at han er utilfreds med Politikens journalistiske linie.
Jesper Friis mener, at Leif Skov blander kritisk journali-stik og ledere i Politiken sammen med festivalavis.
"Det har for os intet med hinanden at gøre. Jeg kunne forstå, hvis Leif Skov var utilfreds med vores samarbejde eller ville beskytte sine medarbejdere. Men det var han ikke," siger Jesper Friis.
Uheldig sammenblanding
Politiken har i flere omgange lavet festival-avisen Politiken Live. Senest fra 1998-2000. Året før lavede Jyllands-Posten avisen.
Festival-avisen indeholder et miks af artikler om musikken og livet på festivalen. Den udkommer to gange om dagen i de fire dage, hvor festivalen løber. Med 100.000 unge mennesker som potentielle læsere er begivenheden en eminent profilering af aviser, der generelt har svært ved at fange opmærksomheden i denne aldersgruppe.
Men med ulykken sidste år var det ikke længere kun festival-avisen, som skrev historier fra festen. Nu tog moderavisen fat med en stribe kritiske artikler, som satte spørgsmålstegn ved Roskilde Festivalens organisering.
Artikler som fik Politikens chefredaktør Per Knudsen til at skrive en skarp kommentar:
"Forstå det nu: Det var Ros-kilde Festivalens ansvar, at ni unge mænd langsomt blev kvalt, mens musikken spillede videre."
"Jeg forstår sådan set godt, at Leif Skov efter sådan en kommentar kunne tro, at vi ikke længere var interesseret i at lave festival-avis. Men en ting er, hvad der står på lederplads, noget andet er at lave festivalavis. Han blander tingene sammen," siger Jesper Friis.
Leif Skov mener ikke, han blander noget sammen.
"Jeg har intet at udsætte på Politikens artikler om festivalen. Men når der på lederplads og i kommentarer fra chefredaktøren står, at jeg burde træde af, så regner jeg ikke med, at Politiken er interesseret i at anbefale og annoncere for vores festival," siger Leif Skov.
Endelig forstår Leif Skov ikke, hvorfor Politiken først henvender sig efter jul.
"Hvis Politiken er så interesseret, hvorfor reagerer de så først så sent."
Men det afviser kulturredaktør Jesper Friis.
"Jeg opfattede det som en ren formsag, at vi skulle lave avisen. Leif Skov burde have insisteret på at fortsætte samarbejdet netop for at vise, at der ikke er tale om nogen reaktion på, at Politiken laver kritiske artikler. Roskilde Festivalen er en organisation, som skal behandles på nøjagtig samme måde som alle andre," siger Jesper Friis.
Leif Skov er tidligere blevet kritiseret for at styre pressen med for faste hænder. Se JOURNALISTEN nr. 12/1998 "Stram Styring i Roskilde".
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.