Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:49 29.04.2021 Rikke Simone Jørgensen

Ledigheden er igen faldende efter historisk høje ledighedstal

Ledigheden blandt medlemmerne af Arbejdsløshedskassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog, AJKS, er faldet til cirka 10 %. Det fortæller Linda Garlov, der er direktør i a-kassen.

Antallet af ledige er derfor nede på 2.500, hvilket er 200 færre end i februar.

”Det er mit håb og min tro, at når vi genåbner samfundet – og det er vi jo godt i gang med – så står der en masse opgaver, der venter på at blive løst, og dem er vores medlemmer parat til at byde ind på,” fortæller hun.

I efteråret 2020 var ledigheden også faldende, efter at den havde nået historiske højder i sommeren 2020.

”Vi vil altid have et svingende ledighedstal – det havde vi også inden corona, fordi tallet stiger hver gang, der kommer et hold nye dimittender ud. Det tager gerne nogle måneder, inden folk finder ind på arbejdsmarkedet. Antallet af ledige plejer at gå ned i efteråret, og så stiger det igen i februar/marts. Sådan vil det altid være inden for vores fag,” uddyber Linda Garlov.

Selv om corona ikke er skyld i det svingende ledighedstal, har pandemien dog øget antallet af ledige. I april 2019 var ledighedstallet på 7,5-8 %, hvilket er markant lavere end de 10 %, som tallet ligger på nu.

Linda Garlov er dog positiv: ”Vi ser ikke en tendens til, at langtidsledigheden stiger, som man ellers har frygtet, og vi har ikke tabt den generation af nyuddannede, som blev færdige under coronakrisen.”

SENESTE NYT

Flere nyheder