Ledighed i frit fald blandt grafikere

Visuelt Forum – Journalistforbundets kreds for grafikere – har på et år oplevet et markant fald i ledigheden.

Visuelt Forum – Journalistforbundets kreds for grafikere – har på et år oplevet et markant fald i ledigheden.

På de netop offentliggjorte ledighedstal for juni måned er ledigheden blandt kredsens medlemmer faldet til 8,3 pct. Til sammenligning var ledigheden i april på 9,1 pct., og går man et år tilbage, var den helt oppe på 15,4 pct.

Ifølge formanden for Visuelt Forum Karen Hedegaard er det de gode tider, der endelig smitter af på grafikerne.

»Vi følger konjunkturerne, men vi er typisk blandt de sidste, der følger med op, så de sidste par år har vi haltet lidt efter de øvrige i Journalistforbundet. Men nu er vi også kommet med, og det er vi selvfølgelig glade for,« siger hun.

Hun peger primært på private firmaer inden for kommunikation og marketing som det område, hvor der er kommet nye arbejdspladser, men de nye gratisaviser har også aftaget deres del af layoutere og nyhedsgrafikere.

For omkring 1½ år siden lavede Visuelt Forum en undersøgelse af deres ledige, der viste, at det især var unge nyuddannede, der havde svært ved at etablere sig. Det fik kredsen til at etablere flere kurser i samarbejde med DJ, blandt andet et AMU-kursus i Adobe InDesign, og det mener Karen Hedegaard også har været med til at bringe ledigheden ned.

0 Kommentarer