Ledig indrykker jobannonce i lokalavis

Ulrike Micha Noa Nielsen risikerer at miste sin dagpengeret 1. april næste år. Nu har hun indrykket en annonce i den lokale avis Lørdagsavisen, hvor hun tilbyder sin arbejdskraft. »Man kan lige så godt prøve,« siger hun

Ulrike Micha Noa Nielsen risikerer at miste sin dagpengeret 1. april næste år. Nu har hun indrykket en annonce i den lokale avis Lørdagsavisen, hvor hun tilbyder sin arbejdskraft. »Man kan lige så godt prøve,« siger hunFor et par uger siden traf Ulrike Micha Noa Nielsen den overraskende beslutning at sætte en annonce i Lørdagsavisen, der udkommer i Køge, Greve, Ringsted og Stevns for at se, om hun kunne søge arbejde på den måde.

Hun er et af de seks medlemmer, som Journalisten nu vender tilbage til, efter at have mødt dem første gang i starten af november, hvor de stod til at miste retten til dagpenge, efter at de nye regler træder i kraft ved årsskiftet.

»Man kan lige så godt prøve,« siger Ulrike Micha Noa Nielsen.

Hun arbejder i et job med løntilskud, mens hun søger efter jobåbninger.

»Det er lidt ligesom en kontaktannonce, det er bare et job, jeg søger, ikke en partner. Den indeholdt lidt om mine kompetencer, og så information om, at timeantal og så videre er helt underordnet,« siger Ulrike Micha Nielsen.

Søgte alt

Der var dog ingen virksomheder, der bed på i denne omgang, men til gengæld ser det lidt bedre ud med stillingsopslag i forhold til sidst, Journalisten talte med hende.

Dengang søgte hun alt.

»Jeg kan søge lidt mere fagspecifikt, men det er stadig rimeligt bredt, det jeg søger. Alt inden for kontorarbejde, der ikke har noget med regnskab at gøre,« siger Ulrike Micha Noa Nielsen.

Hun tager også gerne stillinger, der er slået op som studiejobs, men det vil virksomhederne ikke være med til, og hun løber oftere og oftere ind i beskeden om, at hendes overenskomst er for dyr.

»De vil i princippet gerne have billig arbejdskraft, men de kan jo ikke stå inde for at ansætte mig til studieløn, selv om jeg er villig til at gå så meget ned i løn, som det kræver,« siger Ulrike Micha Noa Nielsen.

Vil holde hænderne varme

Det vigtigste for hende er arbejdserfaringen, og den får hun til dels i sit løntilskudsjob som kommunikationskonsulent i Faxe Kommune, men det er ikke nok.

»Når du arbejder i løntilskud, så får du selvfølgelig ikke samme form for ansvar, som hvis du havde en fast lønnet stilling. De regner jo hele tiden med, at jeg kan smutte fra dem i morgen, hvis jeg får tilbud om noget bedre,« siger Ulrike Micha Noa Nielsen.

Det betyder, at hun får de let tilgængelige opgaver og dem, der ikke er så meget prestige i. Til gengæld er hendes arbejdsplads forstående over for, at hun bruger en del af sin arbejdstid på at finde et fast arbejde, fortæller hun.

Selv om hun på det seneste har tilladt sig at blive mere kræsen, når hun søger, så forventer hun, at det ændrer sig, når hun nærmere sig grænsen for, hvor længe hun kan få dagpenge.

»Det er klart, at jeg hellere vil søge kontorarbejde end rengøringsjob, men jeg vil blive mere desperat, jo længere vi når frem mod 1. april. Det er der slet ingen tvivl om,« siger Ulrike Micha Noa Nielsen.

0 Kommentarer