Lederne i DJ kræver egen konsulent

Første ordinære generalforsamling i DJ's nye specialforening for ledere var ikke et tilløbsstykke. Ét menigt medlem mødte op. Foreningen ønsker medlemsrådgivning fra DJ. ”Og det siger sig selv, at den rådgivning skal laves af en anden end den, der rådgiver vores medarbejdere,” sagde formanden

”I fagbladet Journalistens nytårsquiz 2017 kunne læserne svare på, om DJ ville oprette en forening for ledere i 2017. Langt de fleste svarede nej. Men det er ikke desto mindre det, der er sket.”

Sådan indledte formand Ulla Krag Jespersen her til eftermiddag sin beretning på den første ordinære generalforsamling i den nystiftede specialforening ’Ledere i DJ’.

Foreningen blev officielt en realitet 7. november 2017 på en stiftende generalforsamling. Dengang var omkring 25 medlemmer mødt op. Mindre overvældede var fremmødet til dagens generalforsamling.

”Er der overhovedet nogen stemmeberettigede til stede?” blev der i spøg spurgt fra et af bestyrelsesmedlemmerne i lokalet på Gammel Strand i København.

Ud over fire bestyrelsesmedlemmer, DJ-formand Lars Werge og faglig konsulent Hans Jørgen Dybro var ét menigt medlem til stede ved generalforsamlingen.

Vil samle dem, der har dukket sig

I sin beretning takkede Ulla Krag Jespersen forbundets aktive medlemmer, der på DJ’s delegeretmøde 2017 besluttede, at ledere skal organiseres i deres egen forening. Hidtil har de officielt ikke været velkomne i DJ.

”Nu har vi legitimitet, nu har vi rettigheder. Og det glæder vi os over,” sagde hun og forklarede:

”Foreningen skal samle dem, der hidtil har dukket sig og fløjet under radaren, fordi de har en cheftitel.” 

De potentielle medlemmer for specialforeningen deles groft sagt op i skal-medlemmer og kan-medlemmer. Skal-medlemmer er ledere med formelt personaleansvar. Kan-medlemmer, som ikke er tvungne medlemmer i foreningen, er dem, som har ledelsesmæssige beføjelser, men ikke formelt personaleansvar.

I dag har ’Ledere i DJ’ knap 70 medlemmer.

”Men ambitionen er, at listen er længere, når vi sidder her igen om et år,” sagde Ulla Krag Jespersen.

Vil ikke have samme konsulent som underordnede

Formanden understregede desuden i sin beretning, at foreningens medlemmer ønsker fair og kompetent vedledning og rådgivning fra DJ, når det for eksempel gælder karriere og lønforhandling.

”Og det siger sig selv, at den rådgivning skal laves af en anden end den, der rådgiver vores medarbejdere. Det er i alles interesse, at man ikke har samme konsulent,” sagde hun.

Til det sagde DJ-formand Lars Werge, da han tog ordet:

”I forhold til rådgivning af jeres medlemmer – det er ambitionen ikke at have samme rådgiver til to fra samme arbejdsplads.”

”Det lyder lovende. Men jeg håber også, at det bliver mere end bare en ambition,” svarede Ulla Krag Jespersen.

Valgt til bestyrelsen

Beretningen, regnskabet og budgettet blev godkendt uden bemærkninger.  

Efter dagens generalforsamling ser bestyrelsen i ’Ledere i DJ’ sådan her ud:

Ulla Krag Jespersen, formand

Via Christensen, næstformand

Marianne Søndergaard, bestyrelsesmedlem

Farid Fellah, bestyrelsesmedlem

Pia Gede Nielsen, bestyrelsesmedlem

Charlotte Melin, suppleant

Anita Corpas, suppleant.

0 Kommentarer