DJ kritiserer Kronprinsesse Marys Fond for ikke at ville betale for overarbejde i et jobopslag. Men opslaget er helt normalt og udramatisk, siger ansættelseschef i organisationen Lederne til Journalisten.dk. DJ-næstformand Lars Werge fastholder kritikken.
Dansk Journalistforbund kritiserede i går mandag Kronprinsesse Marys Fond for et jobopslag. I Ekstra Bladet frarådede næstformand i DJ Lars Werge medlemmer at søge jobbet som kommunikationschef i fonden på de betingelser, der lå i opslaget.
DJ kritiserer, at det ikke ligger i opslaget, at kommunikationschefen får betaling for overarbejde i formuleringen her:
»Stillingen kan i perioder kræve en betragtelig arbejdsindsats ud over sædvanlig arbejdstid. Der ydes ikke særskilt betaling for overarbejde, hverken i form af direkte betaling eller i form af afspadsering.«
Du kan se hele opslaget og jobbeskrivelsen her.
Men siden har Journalisten.dk fået flere henvendelser fra DJ-medlemmer, der mener, vilkårene er ganske normale og udramatiske.
Det bekræfter Anita Bisgaard-Frantzen, ansættelseschef i organisationen Lederne, en interesseorganisation og a-kasse målrettet ledere.
»Det er et meget typisk chef- og ledervilkår, at man ansættes uden øvre arbejdstid. Det afspejler, at man står til rådighed, når opgaverne kræver det. Jeg vil sige, at de fleste chefer på et vist niveau har det vilkår. Til gengæld anbefaler vi, at det afspejles i lønnen,« siger Anita Bisgaard-Frantzen til Journalisten.dk.
Næstformand i DJ Lars Werge fraråder sine medlemmer at søge jobbet…
»Ja, og det vil vi ikke fraråde vores medlemmer. Vi siger bare, at det selvfølgelig skal afspejles i lønnen,« siger Anita Bisgaard-Frantzen.
Men hos DJ fastholder Lars Werge sin holdning. Han sagde til Ekstra Bladet i går:
»Hvis et af vores medlemmer kom og spurgte: "Skal jeg søge det her?", så ville vi svare, at det er en dårlig ide.«
Lederne siger, at de her vilkår er helt almindelige. Holder du fast i, at du vil fraråde medlemmer at søge jobbet?
»Ja, på de vilkår er det en dårlig ide. Hvis nogen kommer til os med den formulering, så vil vi sige, at den aftale behøver de ikke indgå på de vilkår. Det betyder jo ikke, at man ikke skal søge jobbet, men vilkårene skal forhandles bedre,« siger Lars Werge til Journalisten.dk.
»Vi kan så forhandle, om ikke der skal gives betaling for overarbejde, for eksempel med en up-front betaling for, at der ingen øvre arbejdstid er, eller noget andet.«
Så formuleringen i jobbeskrivelsen er utilstrækkelig …?
»Jeg synes nemt, det kan forstås sådan, at overarbejde får man ikke betaling for. De vil sikkert hos Fonden holde fast i, at formuleringen indikerer, at der er tale om jobløn – hvilket fx kan indebære, at man indregner overarbejde i lønnen. Men så synes jeg, de skulle skrive det,« siger Lars Werge.
5 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Et par hurtige kommentarer:
@Troels - mine bemærkninger til opslaget fra Mary Fonden handlede om, at der mangler en synliggørelse af overarbejde, afspadsering etc. Det er efter mine begreber ganske kluntet formuleret i opslaget
@Jens - kommunikationsfolk er lige så velkomne som medlemmer i DJ som fotografer, journalister og så videre. Vi bruger mange ressourcer på at udvikle tilbud til dem/jer (hvis du altså var medlem...) - det har været og er en proces for DJ, som har været vant til at tænke ganske traditionelt og dække medlemmer på overenskomster. Men vi synes egentlig, det går ganske godt, og partnerskabet mellem journalister og kommunikatører forløber stort set smertefrit og til stor tilfredshed
@Geert - i min kontrakt er det ganske rigtigt ikke pindet ud, fordi jeg - i lighed med stadig flere på arbejdsmarkedet i øvrigt - får det, der kan kaldes jobløn. Nu tror jeg, at jeg er en lidt dårlig sammenligning, for jeg har ikke været inde og forhandle løn (den er også ganske høj) - det er jo ellers normal procedure. Og det er i dét forløb, at det er vigtigt at vide, at overarbejde faktisk er et aktiv, man skal anvende i lønforhandlingerne, hvis det fra arbejdsgiveren forventes, at man er til rådighed 'uden øvre arbejdstid' (hvilket i øvrigt jf. EU-regler maksimalt kan udgøre 48 timer om ugen, fyi)
@Kim - den er faktisk på hele 68.800 kroner...
God weekend
Lars
Nu får Lars Werge jo også 68.000 medlemskroner nok plus en masse andet om måneden. Det betaler Mary nok ikke - og kongehuset har da også ry for at være meget dårligt betalende.
Så vidt jeg ved får Lars Werge heller ikke betaling for overarbejde. Det gælder vist alle topfolk i DJ.........
:-) Geert M
Enig Troels. I et presse eller k-chef-job fører man altså ikke timesedler og ganger det med faktor halvanden ugen efter. Og heldigvis for det. Men det kan da være, at Mary-Fonden har formuleret sig som de har, fordi de kendte Lars Werges råd til medlemmerne, og på den måde får nogle ansøgere der ikke hænger i fortiden :-)
Vh Jens Langergaard - der ekskluderede/udmeldte sig selv for nogle år siden da det gik op for mig, hvor uønskede kommunikationsfolk er i DJ
Det er da en Guds lykke, at jeg aldrig har spurgt mit forbund, om jeg skulle søge nogle af de jobs, jeg har haft i mitl lange arbejdsliv. Så havde jeg holdt mig langt væk fra kommunikationsjob og i såvel pladebranche, SAS og Tryg. Det kunne muligvis have været en fordel for mine arbejdsgivere, men noget kedeligere for mig selv.
Konsekvensen af Lars Werges råd til medlemmerne er, at de aldrig bør søge ansættelse som redaktører eller redaktionschefer, for så vidt jeg ved, er der heller ikke her tale om overtidsbetaling.
Nu har jeg været en trofast bidragsyder til DJF i en menneskealder, selv om jeg aldrig har haft brug for forbundets hjælp - og selv om jeg faktisk burde ekskluderes af skrædderlauget, idet jeg har haft chefposition i forhold til andre DJF medlemmer.
Hvor ville det være en lykkelig afslutning på mit medlemsskab, hvis forbundet rykkede op i nutiden, inden jeg forlader det som pensionist.
Venlig hilsen
Troels Rasmussen
Kommunikationsdirektør, Tryg
Flere