Lederne afviser DJ-kritik af royalt chefjob

DJ kritiserer Kronprinsesse Marys Fond for ikke at ville betale for overarbejde i et jobopslag. Men opslaget er helt normalt og udramatisk, siger ansættelseschef i organisationen Lederne til Journalisten.dk. DJ-næstformand Lars Werge fastholder kritikken.

DJ kritiserer Kronprinsesse Marys Fond for ikke at ville betale for overarbejde i et jobopslag. Men opslaget er helt normalt og udramatisk, siger ansættelseschef i organisationen Lederne til Journalisten.dk. DJ-næstformand Lars Werge fastholder kritikken.

Dansk Journalistforbund kritiserede i går mandag Kronprinsesse Marys Fond for et jobopslag. I Ekstra Bladet frarådede næstformand i DJ Lars Werge medlemmer at søge jobbet som kommunikationschef i fonden på de betingelser, der lå i opslaget.

DJ kritiserer, at det ikke ligger i opslaget, at kommunikationschefen får betaling for overarbejde i formuleringen her:

»Stillingen kan i perioder kræve en betragtelig arbejdsindsats ud over sædvanlig arbejdstid. Der ydes ikke særskilt betaling for overarbejde, hverken i form af direkte betaling eller i form af afspadsering.«

Du kan se hele opslaget og jobbeskrivelsen her.

Men siden har Journalisten.dk fået flere henvendelser fra DJ-medlemmer, der mener, vilkårene er ganske normale og udramatiske.

Det bekræfter Anita Bisgaard-Frantzen, ansættelseschef i organisationen Lederne, en interesseorganisation og a-kasse målrettet ledere.

»Det er et meget typisk chef- og ledervilkår, at man ansættes uden øvre arbejdstid. Det afspejler, at man står til rådighed, når opgaverne kræver det. Jeg vil sige, at de fleste chefer på et vist niveau har det vilkår. Til gengæld anbefaler vi, at det afspejles i lønnen,« siger Anita Bisgaard-Frantzen til Journalisten.dk.

Næstformand i DJ Lars Werge fraråder sine medlemmer at søge jobbet…

»Ja, og det vil vi ikke fraråde vores medlemmer. Vi siger bare, at det selvfølgelig skal afspejles i lønnen,« siger Anita Bisgaard-Frantzen.

Men hos DJ fastholder Lars Werge sin holdning. Han sagde til Ekstra Bladet i går:

»Hvis et af vores medlemmer kom og spurgte: "Skal jeg søge det her?", så ville vi svare, at det er en dårlig ide.«

Lederne siger, at de her vilkår er helt almindelige. Holder du fast i, at du vil fraråde medlemmer at søge jobbet?

»Ja, på de vilkår er det en dårlig ide. Hvis nogen kommer til os med den formulering, så vil vi sige, at den aftale behøver de ikke indgå på de vilkår. Det betyder jo ikke, at man ikke skal søge jobbet, men vilkårene skal forhandles bedre,« siger Lars Werge til Journalisten.dk.

»Vi kan så forhandle, om ikke der skal gives betaling for overarbejde, for eksempel med en up-front betaling for, at der ingen øvre arbejdstid er, eller noget andet.«

Så formuleringen i jobbeskrivelsen er utilstrækkelig …?

»Jeg synes nemt, det kan forstås sådan, at overarbejde får man ikke betaling for. De vil sikkert hos Fonden holde fast i, at formuleringen indikerer, at der er tale om jobløn – hvilket fx kan indebære, at man indregner overarbejde i lønnen. Men så synes jeg, de skulle skrive det,« siger Lars Werge.