Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:40 07.06.2022 Kerstin Bruun-Hansen

Ledere står bag stor andel af krænkelser i Banedanmark

I sidste uge kom det frem, at Banedanmarks kommunikationsdirektør Katja Dahlberg, der for få måneder siden fik hård kritik i Journalisten for sin ledelsesstil, har fået nyt chefjob i Coop.

Men det er ikke kun i kommunikationsafdelingen, der er problemer med det psykiske arbejdsmiljø i Banedanmark. Det viser en aktindsigt i organisationens trivselsmålinger, som MobilityWatch skriver om.

Målingen viser, at 165 medarbejdere, svarende til 8 procent, havde været udsat for krænkende adfærd inden for de seneste 12 måneder.

For 41 procent af dem, der var udsat for krænkelser, blev den krænkende adfærd udført af en leder. Og det vidner om en organisation, der ikke er god til at håndtere problemet, lyder det fra professor i antropologi ved Københavns Universitet Bjarke Oxlund.

Banedanmark har ikke ønsket at stille op til interview om sagen, men slår i et skriftligt svar til MobilityWatch fast, at man tager alle tilfælde alvorligt.

I marts beskrev 13 kilder den snart forhenværende kommunikationsdirektør Katja Dahlberg som en utilregnelig leder. De fortalte om mistillid og mikromanagement, voksen-skældud og adskillige stresssygemeldinger. I alt har 24 ansatte forladt kommunikationsafdelingen, siden Katja Dahlberg kom til i 2019.

SENESTE NYT

Flere nyheder