Ledelsen bestemmer

SYGEPLEJERSKEN. Fremover skal Sygeplejersken skrive mere og bedre om Dansk Sygeplejeråd. Det vedtog fagforeningens hovedbestyrelse på sit møde i sidste uge. Det blev besluttet, at Sygeplejerskens redaktion frem over jævnligt skal mødes med Dansk Sygeplejeråds ledelse for at drøfte, hvordan ledelsens dagsorden bedst bliver formidlet i bladet.

SYGEPLEJERSKEN. Fremover skal Sygeplejersken skrive mere og bedre om Dansk Sygeplejeråd. Det vedtog fagforeningens hovedbestyrelse på sit møde i sidste uge.

Det blev besluttet, at Sygeplejerskens redaktion frem over jævnligt skal mødes med Dansk Sygeplejeråds ledelse for at drøfte, hvordan ledelsens dagsorden bedst bliver formidlet i bladet.

»Tidsskriftets værdier om troværdighed, uafhængighed og alsidighed må ikke modarbejde Dansk Sygeplejeråds ønske om at sætte en dagsorden inden for særligt vigtige eller udvalgte emner.« Sådan står der i det oplæg, som hovedbestyrelsen vedtog.

Endnu vil ingen på Sygeplejerskens redaktion udtale sig om, hvilke konsekvenser den nye linje vil få for bladet.

»Jeg kan ikke sige noget på nuværende tidspunkt. Nu må vi lige fordøje det, og så må vi se på, hvordan vi griber den nye virkelighed an,« siger chefredaktør Peter Skeel Hjorth.

Stedfortrædende tillidsrepræsentant Lotte Havemann er lige så fåmælt:

»Vi har ikke fået noget detaljeret at vide om, hvad det egentlig indebærer, så vi ved ikke, hvad det kommer til at betyde i praksis,« siger hun.

Sygeplejerskens medarbejdere fik allerede i december måned en forsmag på den nye redaktionelle linje. En af bladets journalister havde lavet et interview med Dansk Sygeplejeråds formand, Connie Kruckow. Hun syntes imidlertid ikke, at artiklen indeholdt det, hun gerne ville have med, derfor fik hun sin informationschef til at skrive den om. Den nye artikel kom i bladet med en påtegning om, at den var skrevet og redigeret af informationschefen.

0 Kommentarer