LAUDRUP VANDT I PRESSENÆVNET

KIK IND kimede Mette Laudrup ned over dørtelefonen og fremstillede det som et interview. Det kritiserer Pressenævnet.
KIK IND kimede Mette Laudrup ned over dørtelefonen og fremstillede det som et interview. Det kritiserer Pressenævnet.

Pressenævnet udtaler alvorlig kritik af to artikler i ugebladet KIG IND. Bladet bragte artiklerne i forbindelse med Mette og Brian Laudrups flytning fra Danmark til Holland. Parret har blandt andet klaget over en artikel, der fremstod som et interview med Mette Laudrup. I artiklen hed det blandt andet om Mette Laudrup: »… da KIG IND møder hende på privatadressen …«
Mette Laudrup har forklaret, at »interviewet« bestod i, at journalisten gentagne gange forsøgte at kontakte hende via en dørtelefon, da hun ikke ønskede at medvirke til interviewet. Hårdt presset oplyste Mette Laudrup til sidst – efter adskillige henvendelser fra journalisten – at parret ikke skulle skilles, og at de havde kobberbryllup næste år.
Pressenævnet kritiserer at KIG IND ikke accepterede, at Mette Laudrup ikke ønskede at udtale sig. Desuden kritiserer Pressenævnet, at KIG IND bruger Mette Laudrups manglende svar til at skrive, at hun »ikke benægtede oplysningerne«. Endelig kritiserer nævnet, at artiklen fremstår som et interivew, selv om Mette Laudrup ikke ønsker at deltage.
Den anden artikel, Pressenævnet kritiserer, handler om Laudrups børns trivsel. Her bragte KIG IND en artikel, hvor en psykolog blandt andet forholder sig til Brian Laudrups børn trivsel.
Her mener Pressenævnet, at videregivelsen af oplysningerne om børnenes påståede dårlige trivsel er i strid med god presseskik. Der skal udvises hensynsfuldhed og takt, ved omtale af børn, udtaler Pressenævnet.
(Læs også JOURNALISTEN nr. 11 side 4: Manden ikke bolden.)

   
   

0 Kommentarer