Laudrup fanget af askeskyen før TV3-kamp i aften

Bagagen er havnet i Nordafrika, og det planlagte fly blev aflyst. Alligevel ser det ud til at lykkes for TV3 at få kommentatorholdet klar til Champions League-kampen i aften. Michael Laudrup og Luna Christofi var dog tæt på at ende i forkert fly. (opdateret)

Bagagen er havnet i Nordafrika, og det planlagte fly blev aflyst. Alligevel ser det ud til at lykkes for TV3 at få kommentatorholdet klar til Champions League-kampen i aften. Michael Laudrup og Luna Christofi var dog tæt på at ende i forkert fly. (opdateret)

Askeskyen fra det islandske vulkanudbrud får nu også konsekvenser for de danske tv-kommentatorer og deres arbejdsvilkår i forbindelse med dækningen af aftenens semifinalekamp mellem Inter og Barcelona i UEFA's Champions League.

Lukningen af luftrummet over det meste af Europa har forhindret dem i at komme frem som planlagt. I stedet har de måttet finde alternative fremgangsmåder.

»Det har givet os nogle gevaldige udfordringer,« fortæller redaktionschef for Viasat Sport, Kim Mikkelsen, til Journalisten.dk.

»Det er kun lykkedes ved, at Carsten Sæby selv er kørt derned mandag morgen. Mens Luna og Michael, som jo bor i Spanien, er fløjet ind fra Madrid til Rom i morges, hvorfra de så er kørt videre til Milano,« siger Kim Mikkelsen.

Michael Laudrup og Luna Christofi var dog ved at ende på et helt forkert fly, der havde retning mod Nordafrika. Da de checker ind i lufthavnen i Madrid med retning mod Italien, sender flyselskabet dem ud til en forkert gate.

»Først da de er ved at boarde flyet, opdager de, at der er sket en fejl. På billetten stod der Rom, men de var blevet booket ind på et fly til Nordafrika. Og det er altså først ude ved gaten, at de opdager det.«

De når dog at komme videre med et andet fly til Rom. Til gengæld er det for sent med bagagen, som nu befinder sig et eller andet sted i Nordafrika.

Så ikke nok med at den oprindelige flyvetur fra Madrid til Milano blev aflyst, da de stod i lufthavnen, de var også nær ved at ende på et helt forkert kontinent.

Efter ankomsten til Rom i formiddag har de lejet en bil og er ifølge Kim Mikkelsen netop nu på vej til Milano.

Ved at lade kommentatorerne selv køre i egne og lejede biler lykkes det altså i sidste øjeblik for TV3 at stille med den bemanding, som oprindelig var planlagt.

»Sæby har fået en ven til at hjælpe sig med at køre ned til Milano, for det er en alt for lang tur at køre alene. De ligger nu og sover på hotellet for at være klar til i aften,« fortæller Kim Mikkelsen.

Luna skal i øvrigt videre til München i morgen aften. Og hvordan det skal kunne lade sig gøre er endnu ikke på plads.

»Det har vi ikke helt styr på, hvordan vi får klaret. Det kan være, hun kører noget af vejen med i Sæbys bil, og så kan hun hoppe af et sted og tage toget resten af vejen. De kommer relativt tæt på München. Det kan også være de kører hele vejen forbi,« siger Kim Mikkelsen og påpger, at i næste uge er der returkampe i Barcelona og Lyon:

»Og der risikerer vi så at få udfordringen en gang til, hvis askeskyen ikke er væk.«

Kim Mikkelsen oplyser, at UEFA allerede i søndags kom med strenge ordrer om, at tidsplanen for de resterende semifinale- og finale-kampe skulle overholdes.

»Der var ikke flere slots, hvor de her kampe kunne placeres og spilles. Og de kunne ikke bare aflyse kampene, for der var ikke flere terminer i forhold til at få det afsluttet inden VM.«

Derfor fik spillerne fra FC Barcelona og Lyon også besked på, at de skulle være parate til at køre i busser, såfremt askeskyen over Europa fortsat blokerede for flytrafikken.

(opdateret 14:24)

3 Kommentarer

preben nyborg madsen
20. APRIL 2010
Re: Laudrup fanget af askeskyen før TV3-kamp i aften

Jeg læste artiklen med åndenød, men heldigvis var artiklen med lykkelig udgang, så vi kan se bold i aften med de to dygtige kommentatorer.

Især Christofi er indsmigrende, charmerende og helt oppe i det røde felt, nårhun render rundt med en mikrofon. Og Laudrup klarer sig som på landsholdet - ærligt og hel suveræn. Kun Elkjær er bedre! Han har mere kant, men mindre indsigt...men trods alt et solidt team TV3 har skrabt sammen.

Michael Jensen
20. APRIL 2010
Re: Laudrup fanget af askeskyen før TV3-kamp i aften

 Til Peter

Der er jo ingen, som tvinger dig til at læse artiklen. Det er da en meget lille sjov artikel, som vel også fangede din opmærksomhed, siden du klikkede dig ind på den...

Nu skal alt på journalisten.dk vel ikke være udredende...

Peter Nielsen
20. APRIL 2010
Re: Laudrup fanget af askeskyen før TV3-kamp i aften
Puh ha, det var da godt, at Viasat Sport kunne klare den gevaldige udfordring det er at sende en reporter med egen bil til Milano og lade selveste hr. Laudrup og Luna leje en bil i Rom for at køre ca. 500 km. til Milano - måske kan vi ligefrem glæde os til en udredende artikel i det næste nummer af Journalisten. Al det postyr er da mindst et par sider værd.